tazwaly Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Z góry przepraszam, jeżeli taki temat był, ale nei mogłem znaleźć w wyszukiwarce, ani po działach. Mianowicie chodzi mi jak wyjąć (czy gdzieś jeszcze się odkręca, gdzie są zatrzaski) A moje wnętrze wygląda tak: Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Najpierw wyrywasz tą listwę szarą która jest bezpośrednio nad schowkiem pasażera. Pózniej ciągniesz do siebie ramkę wokół radia, klimy, czytnika kart i przycisku start. Listwa i ramka są na zatrzaskach. Jak to zrobisz to zobaczysz 2 śruby torx, które trzymają panel od klimy. Odkręcasz, delikatnie popychasz w stronę przodu auta, obracasz, wypinasz wtyczki i po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazwaly Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dzięki, każde info się przyda, ale chodziło mi gdzie mniej więcej są zatrzaski. Znając moje szczęście połowę mogę urwać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Jak zaczniesz rwać listwę od strony drzwi to będziesz kolejne zatrzaski szybko wyłapywać Tam są blaszane spinki, także raczej niczego nie urwiesz. Plastiki dość solidne jak dobrze złapiesz to nic się nie stanie. Ramkę wokół radia zacznij ciągnąć od dołu - pod slotem na kartę i wtedy cała ramka zacznie ładnie odchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazwaly Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Jak zrobi się cieplej to powalczę z tematem :) muszę wymienić wyświetlacz (najłatwiej cały panel sterujący) klimatyzacji, bo przez poprzednie lato, nagle część stref przestało działać. To jeszcze jedno pytanie: Czy muszę odkodować nowy panel w clip'ie aby działał, czy po prostu wpinam włączam i używam :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wyjmujesz stary, wkładasz nowy. Tylko bierz z wersji europejskiej. Będziesz miał inny numer vin po podpięciu komputera, ale to w niczym nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 A jaka jest różnica między tym wyżej wyświetlaczem z angola a europejczyka? Coś będzie nie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Masz zaprogramowane miejsce kierowcy, lewa czy prawa strona. W megane III z climatronikiem 2 strefowym kierowca i pasażer może ustawić sobie różną temperaturę. W momencie, gdy chcesz jako kierowca włączyć po stronie pasażera "swoją" temperaturę, to wystarczy przytrzymać przycisk "auto", nie trzeba pstrykać regulacją pasażera. Taki drobiazg, ale przydaje się. Żeby to przestawić trzeba podpiąć clipa, a to dodatkowy koszt, więc lepiej od razu kupić wersję europejską i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Sprawdź najpierw, czy twojego auta nie obejmuje akcja serwisowa. Niestety moje auto się nie łapało, zabrakło chyba miesiąc albo dwa i podobno jest już poprawiony panel. U Ciebie też przestały świecić niektóre segmenty w cyfrach temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazwaly Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Dokładnie, przestało wyświetlać piony w miejscach jedności, przy strefie lewej i prawej :) P.S Gdzie to sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) ASO Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazwaly Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Jakie to odkrywcze. Wiem, że kiedyś na stronie UOKiK'u, ale tam nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Wiem, że kiedyś na stronie UOKiK'u, ale tam nic nie ma. Tam są tylko akcje serwisowe związane z bezpieczeństwem pojazdu/użytkownika. Niesprawny panel nie zagraża niczyjemu życiu więc UOKiK nie informuje o takich rzeczach. Jedyna opcja to telefon/wizyta w ASO i po VIN sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazwaly Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 W sumie już wymieniony za 50zł na allegro (sprawny), a za piwo kolega poprawił fabrykę :) też działa (ale trzymam w rezerwie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Co było do naprawy w twoim panelu? Ja jakoś się nie mogę wziąć za to, żeby wyciągnąć i rozebrać swój. Najpierw musze kupić inny, a potem dopiero przeprowadzać eksperymenty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi