dylan Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) U mnie podobne objawy, wycie głównie na 5. i 6. biegu. Po wymianie skrzyni cisza. Kupiłem używaną skrzynię, w moim przypadku PK417 za 1200zł, wymieniłem też wysprzęglik z łożyskiem, uszczelniacze + olej, w sumie wyszło jakieś 2200zl z robocizną. Edytowane 12 Stycznia 2017 przez dylan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Świszczało mi w Scenicu IphII na 5 biegu, świszczy w megance na 6 biegu między 70 a 80km/h, najwyraźniej renault ma problem z łożyskowaniem skrzyni. Jako że oprócz mało komfortowych odgłosów nic się nie dzieje to jeżdżę dalej i tylko radio głośniej puszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) U mnie pierwsza skrzynia wyzionęła ducha po chyba 14-16 tys km (zaczęła wyć jak zajechane turbo + zgrzytanie przy redukcji z 4 na 3). Nowa od samego początku "szumi" na wyższych biegach po odjęciu gazu (silnik bez obciążenia). Edytowane 13 Stycznia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Może i ja dodam coś od siebie. Mam Megane III 2011 rok, 6 biegów, na 4 biegu, gdy delikatnie go naciskam to w określonym miejscu zaczyna coś wyć (dziwny dźwięk). Dzieje się to tylko na tym biegu i tylko jak lekko trzymam nogę na gazie, jak przycisnę wycie znika... popuszczę do poprzedniego miejsca i znowu wyje ... W poprzedniej megane miałem ten sam problem tylko, że wyło na 4 najbardziej, 5 troszkę mniej i 6 również mniej w stosunku do 5 biegu, zawsze w okolicach delikatnie wciśniętego pedała gazu. Może ktoś coś o tym wie lub ma podobny problem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Odgrzeje kotleta. Założyłem osobny temat ale nikt się nie wypowiada. Mam ten sam problem, identyko. I chciałbym poznać rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek5020 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 U mnie po wymianie przegubów w obydwóch kołach ten problem wycia ustał. Teraz jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Bo to nie to wycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi