gaiden Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam Szukam auta dla żony, do miasta. Wybór padł na Megane 3 Coupe silnik 1.4TCE lub 1.6 16v. 1. Czy silnik 1.4TCE jest na pośrednim wtrysku? Nadaje się więc do gazu tak? 2. Mam prośbę o ocenę dwóch ogłoszeń: a. http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-coupe-1-6-benzyna-110-km-instalacja-gazowa-ID6yowKb.html b. http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-coupe-przebieg-82-tys-ID6yogGd.html Czy możecie mi coś doradzić? Oferta druga wydaje się bardziej realna, 1 właściciel, polski salon, serwisowane itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 (edytowane) 1.4 TCe jest na pośrednim wtrysku. 1.6 16V w dzisiejszych czasach nie ma co kupować. Samochód głośny, mułowaty, generalnie dobry do jazdy w mieście, i z prędkościami do 90 km/h. Na autostradzie czy drogach ekspresowych odczuwalny jest dyskomfort akustyczny. 1.4 TCe zdecydowanie cichszy. Edytowane 1 Czerwca 2016 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaiden Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 A coś możecie powiedzieć o tych ogłoszeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) 1.6 16V możesz kupić tylko w wypadku gdy planujesz założenie lpg, jest mało problemowy w gazowaniu. Gdy chcesz ciszy i osiągów kup Tce. 1.6 to przeżytek technologiczny o bardzo niskiej kulturze pracy i osiągach. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaiden Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 A jaki jest problem z gazem w 1.4TCE jeśli to jest wtrysk pośredni? Planuję zakup 1.4TCE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Regulacja zaworów na szklankach i podobno trwałość głowicy. Ludzie jednak gazują te silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jak wszystkie silniki,wymagają tzw." kumatego gazownika " który założy właściwy zestaw i odpowiednio wyreguluje skład mieszanki .Poszukać takiego i będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heks Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Mam Coupe 1.6 od roku. W mieście bez problemu daje radę, choć spalanie przy mojej nodze to średnio 11L (samo duże miasto). Na trasie przy wyprzedazaniu trochę brakuje pod nogą :) i powyżej 130 jest głośny. Wszystko zależy gdzie jeździsz, ja w 90% to miasto i jak dla mnie generalnie wystarcza, chociaż drugi raz kupiłbym silniejszą jednostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi