bobo87 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, od dłuższego czasu kombinuje jak podpiąć usb do mojego auta, wymiana radia i wyświetlacza mogła by być, ale nie mogę znaleźć nic sensownego, szukałem też usb boxa, ale podobno nie pasuje do mojego radia (najprostszy model). I dzisiaj znalazłem takie urządzenie: wygląda fajnie, bo bez żadnej ingerencji (poza montażem i podłączeniem do gniazda rca i włączenia auxa na radio) można wysyłać audio do radia. W tym filmie jest rozbudowany model z radiem, bt, usb. Mi wystarczyłby taki tylko z usb. Szukałem ale nie mogę znaleźć nic podobnego, a chętnie bym kupił takie urządzenie. Spotkał się ktoś z Was z tym?? Edytowane 4 Czerwca 2016 przez bobo87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 prosze... http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-12V-Digital-LED-Bluetooth-3-0-MP3-Player-Decoder-Board-FM-Radio-USB-TF/32622888218.html?spm=2114.01010208.3.116.w4zpb8&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_3_10017_507_401_9900,searchweb201603_1&btsid=feef7249-9326-4548-8e80-f04c0baa9470 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo87 Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) dzięki za szybką odpowiedź. Zamówiłem to ustrojstwo. Jestem ciekawy czy będzie działać. Jak dojdzie to zdam relacje. Pozdrawiam, Przemek Dodano: 01 lip 2016 - 22:28 Udało się zainstalować odtwarzacz w aucie. Kable polutowałem, żeby było dobre połączenie, kable zasilajace podłączyłem do kostki od zapalniczki( można wyjąć piny z kostki i ładnie dołączyć kable). Złączy rca nie demontowałem, tylko wrzuciłem w głąb. Trzeba było troche poszerzyć otwór, żeby weszło w konsole. Samo urządzenie jest bez szału jeśli chodzi o jakość, widać że chińska produkcja, ale nie jest źle. Jeśli chodzi o dźwięk, to nie ma co narzekać. Gra czysto i głośno. Generalnie ja jestem bardzo zadowolony, bo ciągłe zmienianie płyt doprowadzało mnie do szału. Jestem tylko ciekawy jak długo to podziała. Edytowane 6 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudass Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć, I jak się po miesiącu sprawuje urządzenie? Jeszcze działa? :) Jak wygląda sprawa parowania telefonu przez BT, działa stabilnie? Generalnie wygląda to na ostateczne rozwiązanie problemów z podawaniem muzyki do czarnego (zwykłego) radia - jeśli działa to pewnie też z takim skończę. Pozdro Bartek Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo87 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Hej, odtwarzacz działa bez zastrzeżeń. Z wad mogę jeszcze dodać, że nie ma podziału na foldery i nie wyświetla nazwy utworu. Jest nr utworu i czas. BT działa dobrze, na wakacjach zrobiłem kino domowe ( laptop w bagażniku jako obraz i meganka jako zestaw audio) całkiem fajnie wyszło. Mimo swoich wad, bardzo polecam, bo bez problemu można mieć muzykę z pendrive'a, na czym mi bardzo zależało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi666 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Witam! Mam prośbę powiedz czy dobrze rozumiem. W tym sprzęcie podłącza się tylko zasilanie i masę, a sygnał idzie przez bluetooth? Bo tam widziałem jeszcze chyba jakieś 2 przewody? Do czego? Czy w PL można też to dostać? Edytowane 19 Października 2016 przez rafi666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiii3 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Sygnał z tego odtwarzacza idzie do radia przewodami RCA. Odtwarzacz musisz podłączyć pod te złącza chincz, które masz wyprowadzone w aucie w miejscu, gdzie kolega to zamontował. Bluetooth daje możliwość sparowanie tego odtwarzacza z np. telefonem. Mi brakuje w takim odtwarzaczu jedynie możliwości losowego odtwarzania utworów z pendriva/karty sd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi666 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 OK! Dzięki za szybkie info. Znalazłem już to na allegro, za ponad 50 zł. A jak to się sprawuje po dłuższym używaniu? Kiedyś miałem transmiter taki pod zapalniczkę i szału nie zrobił! I skończył się po 2 miesiącach! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiii3 Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dopiero pół roku go mam więc nie będę się wypowiadał ;) Zapłaciłem za to w przeliczeniu jakieś 15 zł (bez bluetooth są jeszcze tańsze), na moje potrzeby w zupełności wystarcza. Miałem kiedyś jakieś transmitery i uważam, że te urządzenia dzieli przepaść "technologiczna", oczywiście na korzyść tego odtwarzacza. Tutaj masz podawany sygnał bezpośrednio do radia po kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi666 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Pół roku zadowolenia B). OK dzięki za info. Jak tylko uporam się z podłączeniem wzmaka do radia to zajmę się tym tematem! Jeszcze raz dzięki za wyczerpujące info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Ten plastik pod złączem rca jest tylko na zatrzaski, czy szukać jakiś śrubek, bo chyba całego tunelu nie zdejmowałeś, żeby zrobić tę przeróbkę na USB ? Edytowane 29 Października 2016 przez Nft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiii3 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Zdejmowałem. Trzeba zdjąć mieszek od lewarka zmiany biegów (na zatrzaskach) następnie plastik z tym otworem na kubek (na zatrzaskach), później zaślepkę ukrywającą złącze serwisowe (też na zatrzaskach). Po tym zabiegu będziesz miał widoczne śruby do odkręcenia "tunelu". Jeśli dobrze pamiętam to też trzeba zdjąć maskownicę radia, która jest na zatrzasku. Całość to jakieś 5-10 minut zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Podajcie linka na allegro z tym odtwarzaczem bo nie mogę nic takiego znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiii3 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 W drugim poście masz link skąd zamawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Myślałem o PL Dodano: 31 paź 2016 - 00:45 W drugim poście masz link skąd zamawiałem. Piszesz że można parować z telefonem przez bluetooth a jest w tym mikrofon, i czy to zadziała jak mam fabryczne radio bez bluetooth. Fajnie że jest USB ale mi może bardziej zależy na połączeniu z telefonem jako zestaw głośnomówiący Edytowane 1 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi