mariuszekf Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Koledzy gdzie podpiąć zasilanie kamerki aby wyłączała się, po wyjęciu karty albo chociaż po wygaszeniu się prądów lub po zamknięciu samochodu. Dotarłem z zasilaczem do skrzynki bezpieczników i utknołem utknąłem chciałem pod bezpiecznik ale się prądy nie wyłączają. Poradźcie coś Edytowane 12 Czerwca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Można podłączyć pod zasilanie zapalniczki ,napięcie pokazuje się po zapaleniu silnika a ginie po zgaszeniu. Ja tak mam i działa jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Czyli przekaźnik gniazda zapalniczki, a gdzie go znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyreneusz Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Ja wlutowałem się bezpośrednio w przewody pod samą zapalniczką. Bezpiecznika nie dawałem większego ze względu na kruchą elektrykę kamerki i działa jak powinno. Dostaje napięcie po zapłonie i odcina zasilanie przy gaszeniu silnika. Więc wzbudza się razem z silnikiem i razem z nim gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Tak zrobiłem ale zakłóca mi radio , jeden szum zero słuchania jutro przepne pod to tylne i zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyreneusz Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Mam podobny problem, że zwiększyły się szumy w radiu. Ale w moim przypadku to kwestia chyba umiejscowienia zasilacza blisko anteny. Daj znać ci zrobiłeś i jaki jest efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jest też kwestia średniej jakości zasilacza kamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Nie wiem gdzie jest antena którędy przebiega kabel, ale jak przesune zasilacz bo jest na kablu to jest poprawa delikatna że coś słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyreneusz Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 U mnie przewód antenowy leci prawym skupkiem do radia. A zasilanie do kamery ciagnalem lewym slupkiem. Jak odłączenie USB z kamery to radio lepiej pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Kolego u mnie zrąbana była ładowarka zakłócala tylko po włożeniu do gniazda. Dałem drugą i jest dobrze na 99 procent. Najlepszy efekt daje zasilanie z dalszego gniazda od radia. Ja dałem z podłokietnika. Pewnie jeszcze lepiej by było z bagażnika, może kiedyś spróbuję. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyreneusz Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Być może jest to dobry trop, jaką miałeś ładowarkę? Oryginalną? Ja mam zrobione na przetworniku chińskim 12V/5V więc może byc coś na rzeczy. Niestety mam w moim maleństwie tylko jedną zapalniczkę więc na niej będę bazować. Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Moja była orginal z overmaxa Dodano: 27 cze 2016 - 22:30 Może wie ktoś którendy leci kabel antenowy od radia do anteny w megane iii kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi