marek789 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Witam posiadam Megane 2 phI z 2003 roku. Mam pewien problem a dokładnie to chodzi o to że mam przelącznik z tempomatem i jakimś limiterem lecz mam kierownicę bez przycisków. Da radę jakoś włączyć ten tempomat aby działał prawidłowo? Dodam że podczas uruchomionego silnika kontrolki od tego tempomatu i limitera wyświetlają się na liczniku po ich włączeniu. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Ktos wymieniał kierownice i wsadził zwykłą. Musiał byś prawdopodobnie wymienic prawie cała kierownice z taśmą zeby działało. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Czerwca 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Ponieważ masz włącznik na tempomat, a nie masz przycisków na kierownicy to raczej ktoś wymienił po wypadku samą wywaloną poduszkę na taką bez przycisków. Taśma raczej będzie dobra. Zdejmij poduszkę i zobaczysz czy są złącza do podłączenia przycisków wychodzące z taśmy pod kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 O ile taśma jest dobra to tak jak kolega wspomniał będziesz musiał kupić przyciski z przewodami oraz nowa poduszkę Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) EDIT: A zamiast zmieniać poduszka powietrzna na taką z przyciskami nie można dorobić samych przycisków np za kierownicą ? Edytowane 15 Czerwca 2016 przez marek789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Możesz jak ci sie tylko podoba tylko musisz dobrze podłączyć przewody np. Przed tasma. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Wie ktoś jak zdjąć poduszke z kierownicy ? Jest jakiś schemat dotyczący kabli tempomatu który jest od czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Nie wiem czy to bezpieczne- szukanie przycisków po desce... przyciski kupisz już za 45 zł i poduszkę przed liftem za 40zł. Nawet znalazłem po lifcie za 75 zł. I masz jak fabryka. Wkładasz np wiertło 5 mm do otworu w dolnej części poduchy, poducha wychodzi do GÓRY. Jestem z Mysłowic. Mam w garażu takie przyciski jak byś chciał. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Masz racje elwik lepiej zrobic jak fabryka wypuszczała niż jakieś tuningi. Tym bardziej ze można się zamotać czasami. Kierownice musisz obrócić o 180 stopni i w dziórkę jakis śrubokręt lub wierło włożyć i blaszka powinna odskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jestem jak najbardziej za ulepszaniem elektryki Meganek. Ale w kwestii przycisków tempomatu lepiej nie kombinować. Co prawda sam przerobiłem taśmę bez tempomatu na tempomat. Ale to bezpieczny zabieg lutowania. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Ok to wstrzymam się z samoróbką a pójdę w oryginał ;) Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Kierownice musisz obrócić o 180 stopni i w dziórkę jakis śrubokręt lub wierło włożyć i blaszka powinna odskoczyć. Tylko dziurki szukaj od drugiej strony (z tyłu) kierownicy. Śrubokrętem musisz w środku odgiąć blaszkę - czasami jest ciężko - zwłaszcza, że za pierwszym razem nie będziesz wiedział jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi