corleone377 Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Turbo zostało zregenerowane, auto od wczoraj jeździło super do dziś... Zadowolony że wszystko jest w porządku wracałem do domu, gdy nagle... brak mocy, dym czarny na zmianę z białym, stukanie pod maską. Po 5-7 sekundach wszystko wróciło do normy i jechaliśmy dalej. Zatrzymaliśmy się w sklepie i znów w drogę, 10 metrów ok i znow te same objawy, 10 sekund usterki i jedziemy dalej.. Wtryski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Turbo regenerowane w jaki sposób i za ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corleone377 Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Pełna regeneracja turbosprężarki. Koszt ma wpływ na usterkę wtrysków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Te turbo nie regeneruje się, a wymienia na nowy rdzeń za 600 zł, więc byłem ciekaw co i za ile tobie zrobili Edytowane 31 Lipca 2016 przez sKarlosMegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Wygląda, że zawór EGR do wymiany, czyszczenie nie na długo się zdało lub turbo do reklamacji. Koniecznie podpiąć pod clipa i zabawa w ciuciubabkę zakończy się. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corleone377 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziś rano odpaliłem aby pojechać do Pana Aleksandra, znanego fachmistrza z wrocławia. Po odpaleniu Megi zaczęła się telepać cała i mocno... Zgasiłem i poszedłem do domu... Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Od początku proponowałem podpiąć pod clipa i wszystko byłoby jasne. Problem na 100% przerósł Twojego mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corleone377 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Nie wydaje mi się żeby przerósł. Przez ten cały czas na warsztacie chodził normalnie, dopiero jak zabrałem auto znów zaczęło stroić fochy. Podpinanie clipa na sprawnym aucie coś da? Chyba musimy poczekać z podpięciem do kolejnej fali fochów. Czuję że pompa lub/i wtryski. Te ogólnie znane opiłki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opiłki można w 10 minut zdiagnozować - wymień filtr paliwa na nowy, a stary przetnij i zobaczysz środek. Spróbuj wlać olej 2T do ON i pojeździj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Zaprowadź auto do tego fachmana Aleksandra, ma clipa, koniecznie trzeba znać diagnozę choroby silnika, a nie poruszać się we mgle. Proponował bym nie jeździć, aby nie pogorszyć sytuacji. Opinię o p. Aleksandrze ; (magik, król od renówek, zna wiele patentów ) , Aleksander Nowosielski, ul.Lewa 2 (kiedyś urzędował na ul.Balonowej w garażu, teraz ma warsztat z prawdziwego zdarzenia na ul.Lewej 2) , tel. 693 070 911 , http://megane.com.pl/topic/67800-warsztat-renault-szukam-dobrego-mechanika-wroclaw/ ; http://megane.com.pl/topic/17375-clip-na-dolnym-slasku/ Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corleone377 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Wygląda na to, że mamy winowajce. W zbiorniku jest brokatowa ropa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 W zbiorniku ma byc olej napedowy. Jak masz rope to masz przyczyne klopotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corleone377 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja bym raczej zwrócił uwagę bardziej na słowo "brokatowa" niż ropa/olej napędowy ... Masakra Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez corleone377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opiłki rządzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corleone377 Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 No więc tak, samochód trafił do p. Aleksandra z Wrocławia. Były opiłki więc podeszliśmy do tematu kompleksowo. Nowe wtryski, pompa, filtr paliwa, dokładne czyszczenie układu paliwowego i zbiornika. Autko odebrane i podczas jazdy miałem wrażenie że jest niby trochę słabszy ale to pewnie jakieś moje dziwne wrażenie. Po 80 kilometrach zrobionych po mieście podczas ruszania stracił moc na chwilę, w tym czasie puścił białego bąka z rury wydechowej i zaczął przyspieszać zdecydowanie dobrze. Ruszamy z następnego skrzyżowania, jedynka- ok, dwójka i znów, utrata na chwile mocy, biały bąk i zaraz idzie jak zły... Brak sił... tyle czasu, pieniędzy i co dalej? EGR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi