pablowski Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam Serdecznie, Poszukuję Megane kombi i wpadło mi takie ogłoszenie w ręce: http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-mocny-diesel-130-km-rozrzad-na-lancuchu-salon-polska-okazja-ID6ys3Az.html Plusy: - sprzedaje dealer Renault - dobry silnik - dobre wyposażenie Minusy: - zderzak przedni po jakiejś małej przygodzie (plus za informację od sprzedawcy) - auto poleasingowe Czy ktoś może widział to auto lub może zauważyć coś dziwnego w ofercie? Pytanie ogólne na temat Megane Grandtour: Z racji, że poruszam się obecnie Mitsubishi Lancer kombi, które jest bardzo przewidywalne na drodze (dobry układ kierowniczy i bardzo dobre prowadzenie) - jak w tej kwestii wygląda Megane? Czytałem opinie, że jest w tym względzie kiepsko. Czy potwierdzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 poszukaj sobie może coś w alphabecie , mają młodsze i tańsze auta, tylko teraz to chyba same diesle :( http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-5dci-expression-1wl-salon-pl-gwarancja-f-vat-116-tys-km-ID6yuQCF.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 kacper wrzuciłeś "golasa" dla firm, zdecydowanie warto szukać wyższych wersji. Co do ogłoszenia, nic dziwnego nie widzę, a co do prowadzenia to przed zakupem "chyba" warto się przekonać samemu :) Sam się nie wypowiem, bo mam inną wersję i szczerze polecam poszukać właśnie ze względu na prowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 kataryniarz , oczywiście są też auta z większym wypasie. Ale ta moja propozycja ( pierwsza z brzegu ) jest o ponad rok młodsza i 4 tys zł tańsza. A każdy sobie wybierze , to co chce. Ja bym wolał jednak to tańsze i młodsze auto niż dopłacić 4 tys zł za alufelgi i tempomat. No jeszcze tam silnik jest z większym apetytem na paliwo. Ciekawi mnie jeszcze zapewnienie sprzedawcy: Rozrząd na ŁAŃCUCHU – NIE WYMAGA WYMIANY Czy w tych autach nie wymienia się rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Rozrząd na łańcuszku niby jest bezobsługowy ale to sciema. Raz na jakiś czas wypadało by skontrolować stan łancucha i rozrząd... bo łańcuch też może strzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Renówka z tym silnikiem bije konkurencje na głowę.Silnik 1,6 dCi/130 KM,Mercedes zdecydował się na montaż tego silnika w C-klasie.Silnik odznacza się "wysokim momentem obrotowym,który przekłada się na świetna elastyczność i bardzo dobrą dynamikę,silnik pracuje tak cicho i równo jak benzyniak,czasami go nie słychać tak jakby był wyłączony. Spalanie bardzo niskie, auto zbiera się nawet z 5 biegu. Moment obrotowy (320 Nm przy 1750 obr./min, którego 80 % jest dostępnych już od 1500 obr./min) http://www.motodiesel.pl/silniki/2970-silnik-16-dci.. Warto się tam przejechać i przekonać się osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi