arekand Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Witam, Od niedawna mam Megane III grandtour. Próbowałem wymienić żarówki w drzwiach na led. Niestety po tych wymianach najpierw spalił się bezpiecznik 10 A chyba nr 18 a teraz nie świeci lampka w drzwiach pasażera oraz przednie oświetlenie sufitowe nie zapala się automatycznie po otwarciu auta. Pozostałe lampki drzwiowe i tylna sufitowa działają prawidłowo. Czy ktoś może coś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Dziwne, bo oświetlenie drzwi pasażera z przodu i dwóch z tyłu jest na jednym bezpieczniku. Włóż żarówkę, wyjmij i włóż bezpiecznik. Możliwe że wiązka się zjarała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekand Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Po wyjęciu bezpiecznika na którym są pozostałe lampki, tył gaśnie a ta z przodu się zapala. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Poza bezpiecznikiem w układzie jest jeszcze "elektronika " , która odpowiada za przyciemnianie światła , tak łagodnie się wyłącza to oświetlenie. Przy zwarciu mogła zostać uszkodzona. Spróbuj wrócić do żarówek, bo może te LEDy, co założyłeś są za małym obciążeniem dla tego układu. Ja kiedyś założyłem tam takie LEDy , które świeciły się ( żarzyły) nawet po zamknięciu auta z pilota, a ten w drzwiach kierowcy zapalał się tylko na 5 sek. Po zmianie na żarówki lub LEDy innego producenta było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekand Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Niby ściemnianie normalnie działa na pozostałych lampkach i na tylnym oświetleniu sufitowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Wydaje mi się, że trzeba wrócić do żarówek, ponieważ do ledów ściemniacz od normalnych żarówek się raczej nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 też się nadaje. przetestowane w SCII na zwykłych LED W5W oraz w SCIII na zwykłych LED W5W wraz z dwoma czerwonymi LED SMD 5050 niby CANBUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Tylko LED, LED'owi nierówny. Spróbuj inne LED'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Jak to wszystko wygląda. Chętnie bym dołożył takie oświetlenie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Spróbuj. Ja mam aktualnie od niedawna taki zestaw: - w podsufitce i schowku między fotelami (7 szt.) http://allegro.pl/t10-r10-w5w-diody-8-led-smd-1206-cieply-i5703334588.html - w drzwiach tylnych na próbę (2 szt.) http://allegro.pl/t10-r10-w5w-canbus-4-diody-led-smd-5050-czerwony-i5870755750.html - w drzwiach przednich (2 szt.) http://allegro.pl/dioda-led-l006a-w5w-walcowana-czerwona-i6185448824.html - w bagażniku jakas rurkowa na 4 SMD (niepamiętam jaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi