rob4 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, powiedzcie proszę, którego producenta chłodnicę klimy oraz intercoolera polecacie do Scenic III 2.0 dCi z 2011r? Chłodnica klimatzyacji to Renault OEM 921000294R czyli Nissens 940259 lub Valeo 814187 - w slepie lokalnym 350-420zł Chłodnica intercoolera to Renault OEM 144969107R czyli Nissens 96543 lub Valeo 818869 - w slepie lokalnym 560-620zł Wiadomo, że na 1 montarz dawali Valeo, ale czy dzisiejsze chłodnice NISSENS-a ze wzgledu na to, że specjalizuje się on w chłodnicach nie są pewniejsze od Valeo? Z góry dziekuję za pomoc! Edytowane 1 Września 2016 przez rob4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Nissensa montuję często do ciężarowych samochodów, np do MANa TG nie pasują mocowania. Trzeba docinać. To tylko jeden przypadek w którym notorycznie mam problem. Osuszacz z tej firmy nie pasuje do scani R- trzeba doginać rurki. Z osobówkami nie mam doświadczenia- nie wypowiadam się. Nikogo nie zniechęcam bo wiele części tej firmy założyłem i zawsze klima była wydajna i szczelna. Zawsze można oddać do sklepu. Z plusów to na pewno są dobrze zapakowane, zaślepione szczelnie, ogólnie dobrze zrobione. Badziewia nie ma co kupować- kupiłem kiedyś osuszacz z najtańszej firmy, oczywiście nie pasował ale nie dało się zwrócić do sklepu. Kolega go przepołowił szlifierką a tam pustka. Była to tylko pusta bańka! Bez użyteczny niespełniający swojej funkcji. Edytowane 2 Września 2016 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob4 Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Dziękuję za pierwszą podpowiedz, z tym, że to akurat Nissens jest droższy w wielu sklepach, dlatego tez zastanawiałem się czy jakość nie będzie lepsza od Valeo. Valeo wiem, że ma dobre reflektory etc. a Nissens w końcu specjalizuje się w produkcji chłodnic. Edytowane 2 Września 2016 przez rob4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Mam Nissens w Oplu od 5 lat zero problemów jakość bardzo dobra wygląda jak nowa, założyłem tylko siatkę w wlot aby kamieńie jej nie tłukly w megane też tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob4 Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Papuga Dzięki za info! O siatce ochronne już się dowiedziałem :) Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 9 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi