djdanhill Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Witam. Posiadam Megane 2 PH 1 z 2003r. i od samego początku mam problem z kartą i otwieraniem drzwi - auto zamknięte, naciskam na karcie (nie zawsze to działa nie raz muszę z 10-15 razy nacisnąć przycisk [bateria nowa]) słyszę, że się otworzył, łapę za klamkę, nie mogę otworzyć drzwi, muszę wcisnąć kwadracik w klamce słychać puknięcie i teraz mogę otworzyć drzwi. Mam tak z drzwiami od pasażera przód i od kierowcy tył. Edytowane 13 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Jaki kwadracik ?. Klamka Megane nie ma kwadracików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdanhill Opublikowano 11 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Pod klamka jest we wnęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Ten czarny kwadracik pod klamką to fotokomórka.Najprawdopodobniej nie działa ci karta , i albo otwiera ci fotokomórka , albo podwójne pociągnięcie klatki. Poszukaj na forum tematu : "Hands free" - tam jest wszystko opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdanhill Opublikowano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Wczoraj byłem z kartą w naprawie, rozcięli ją i polutowali, karta działa poprawnie. Teraz tak jak zamknę auto z przycisku na karcie i łapę za klamki od kierowcy (przód tył) nic się nie dzieje, jak łapę za klamki od pasażera auto się otwiera zapalają się lampki wewnątrz auta ale drzwi nadal zamknięte muszę naciskać na te kwadraciki znajdujące się na drzwiach pod klamką. Auto otwarte naciskam przycisk na klamce (od kierowcy) nic się nie dzieje, od pasażera auto się zamyka. Edytowane 13 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Poczytaj temat który ci podałem.Pociągnij klamkę dwa razy , raz po razie. Za drugim razem drzwi powinny się otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdanhill Opublikowano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Już to robiłem niestety drzwi się nie otwierają, mogę ją ciągnąć nawet 10 razy i nic.... chyba że docisnę ten kwadracik który jest w drzwiach pod klamką Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Ten kwadracik to tylko zaślepka w nadwoziu . Nie ma mechanicznego połączenia ani z klamką ,ani z zamkiem .Drzwi otwiera klamka poprzez linkę łączącą klamkę z zamkiem .Piszesz, że karta działa prawidłowo. Więc czy jak naciśniesz na karcie przycisk "zamknij", to słychać trzask zamykanych zamków , tak samo jak naciśniesz "otwórz" to słychać głośny trzask otwieranych zamków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdanhill Opublikowano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Tak jak nacisnę na karcie zamykanie to auto zamyka się i z otwieraniem jest to samo słychać że się otwiera. I tak jak pisałem drzwi kierowcy otwierają się normalnie i drzwi tylne od pasażera też (za każdym razem) problem jest z tyłem od kierowcy i przodem pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Zaznacz na zdjęciu co naciskasz ,aby drzwi się otwarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdanhill Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 O tym kwadraciku mówię - może nagram filmik i wrzucę będzie prościej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Ten "kwadracik" to zaślepka za którą znajduje się czujnik optyczny. Jak wkładasz rękę (nie musisz pociągać za klamkę) to ten czujnik reaguje i odblokowuje drzwi. Jeżeli musisz pociągnąć za klamkę żeby otworzyć to znaczy, że jest zepsuty ten czujnik optyczny (lub "kwadracik" od środka jest tak brudny, że nie reaguje). Czujnik optyczny jest tak zbudowany, że jak zepsuje się "optyka" to pociągnięcie klamki mechanicznie włącza ten czujnik. Jeżeli nawet pociągnięcie za klamkę nic nie daje to czujnik jest całkowicie do niczego. Pamiętaj też, że jak samochód długo stoi to tylko można go otworzyć przez pociągnięcie klamki. Następna sprawa jak masz przyciski na klamkach (nie "kwadraciki" pod nimi). To naciśnięcie przycisku zamyka samochód. Jeżeli piszesz samochód się nie zamyka to masz uszkodzony mikrowłącznik w przycisku (na forum znajdziesz jak go wymienić - koszt niewielki, ale trochę roboty jest). Rozumiem, że masz system handfree i odpala Ci samochód nawet jak kartę masz w kieszeni. Pytanie jeszcze mam, bo niejasno napisałeś, czy jak naciśniesz na pilocie otwieranie to dwoje drzwi się nie otwierają (tył od kierowcy i przód pasażera)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi