fryc Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Witam, Panowie, pytanie. Brakuje mi jednej z zaślepek w lewym przednim nadkolu. W załączniku oznaczyłem dokładnie miejsce. Szukałem w internecie takiej, ale widzę że są dostępne jedynie do Megane II. Czy zaślepki z Megi II będą kompatybilne z Megi III ? Dzięki za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyf1992 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Witam, posiadam Megane III - 2009r HB - 2 miechy temu kupowałem właśnie takie zaślepki ze względu na ich brak w nadkolach http://allegro.pl/spinka-tapicerki-alfa-145-147-155-156-166-gt-spide-i6248788608.html - pasują idealnie, żadnych luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Link odnosi się do spinki podtrzymującej nadkole a nie zaślepki. Otwór ma owalny kształt a spinka okrągły.. Edycja: Załącznik Edytowane 7 Listopada 2016 przez fryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Szkoda, że nie załączyłeś fotki. Wtedy byłaby pewność o czym mowa. U mnie ten otwór nie jest zaślepiony. Założyłem, że tak ma być. Ktoś ma go zaślepionego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Przecież to otwór odpływowy dla wody z podszybia. Kto ma to zaślepione? No chyba, że się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 To nie jest kanał odpływowy wody z podszybia. Woda z podszybia kierowana jest na tylną cześć nadkola. A otwór o którym mówimy jest w dolnej przedniej jego części. W 1.9dci jest tak ciasno pod maską, że trudno stwierdzić gdzie to idzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Woda przez ten otwór co najwyżej wpada do komory silnika - właśnie dlatego zwróciłem na to uwagę. Od strony komory silnika otwór jest blisko jednej z wiązek elektrycznych. Zrobię zdjęcie jak będę miał chwile przed zmrokiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Wczoraj przeszukałem allegro i większość ma otwór bez zaślepki. Na tym zdjęciu trudno powiedzieć, czy to jest zaślepka, czy wersja bez otworu. Edytowane 9 Listopada 2016 przez yogin74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Wczoraj sprawdziłem, ta dziura w nadkolu u mnie łączy się kanałem z obudową skrzynki akumulatora. Jak zdejmiecie plastikową górną pokrywę akumulatora to po prawej stronie u podstawy jest wylot tego kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Co według mnie jest pewne to owalna zaślepka z Megane II nie podejdzie tutaj do Megane III, otwór w tym pierwszym aucie jest sporo większy bo musi tam cała ręka wejść. Na zdjęciu co wyżej otwór nie wygląda na taki co ręka tam wejdzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Przez wyżej wymieniony otwór nie wpadnie tyle syfu, co przez źle złożone nadkole przednie nadkole. Tylna część zachodzi na przednią. W przeciwnym przypadku robi się spora szpara i cały zimowy brud trafia na wewnętrzną część błotnika. Polecam sprawdzeniu po każdej naprawie sprzęgła lub wymianie rozrządu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starwars Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam Panowie jestem nowy na forum - sprawdzałem to jakiś czas temu drogą dedukcji i okazało się, że ów otwór w nadkolu przeciw błotnym po stronie kierowcy połączony jest wężem gumowym z dolną obudowa akumulatora . Służy on jako odpływ w przypadku wylania się lub zagotowania elektrolitu z akumulatora i odpłynięciu na zewnątrz auta . Także niewskazane jest zaślepianie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi