Guuufi Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Witam. Samochód przy temepraturach poniżej +5 stopni ciężko odpala. Czasami zapali za 3x a czasmi ma strasznie zaniżone odbroty przez 5 sekund ale pali za pierwszym. Wymieniony został olej, filtr paliwa, filtr powietrza, płyn chłodniczy, komplet świec i wyczyszczona przepustnica bez efektu, błędów brak. Silnik to 2.0 16V 140KM. Tak to wygląda na filmie: Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolustron Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Czy zostało coś wyjaśnione? Bo mam podobny problem. Dodano: 04 lut 2017 - 23:15 Hallooooo. Żyje tutaj ktoś na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 silniczek krokowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolustron Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 To jest pytanie czy stwierdzenie... ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravvar Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Miałem ten sam problem, okazało się że przeczyszczenie przepustnicy zupełnie go rozwiązało. Może nie do końca ją przeczyściłeś? U mnie dodatkowo w czasie pierwszych przejechanych kilometrów po wyhamowaniu auta obroty niepokojąco spadały, czasem do tego stopnia że auto gasło i znowu był problem by go odpalić. Wizyta w ASO a tam tylko czyszczenie przepustnicy i po problemie (po przeczyszczeniu silnik podczas pierwszych kilku dni - po wyhamowaniu wkręcał się z kolei na dwie sekundy na wyższe obroty, ale to przepustnica się kalibrowała, po jakimś tygodniu wszystko wróciło do normy, poza tym w ASO mówili by zalać dobrą Pb98 ;) ). [ LINK ] Edytowane 30 Marca 2017 przez Ravvar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi