PawelMeganeIII Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Na początku chciałbym się przywitać - WITAM! Po wypadku w moim Renault Megane III zniknęły kierunkowskazy :( Po wykasowaniu błędu z komputera trzykrotnie migają strzałki na liczniku ale żadna żarówka zewnętrzna się nie świeci :( Po podłączeniu do komputera pokazuje "DTC9572 -Obwód zasilania wskaźnika". Wstępnie myślę ze powinienem sprawdzić przekaźnik kierunkowskazów i tu moje pytanie - gdzie on się znajduje? Który to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Na prawą stronę i lewą są osobne przekaźnik. Po 2 stronach brak kierunków, a jak awaryjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMeganeIII Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Brak po obu stronach i brak awaryjnych :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Brak zasilania UCH na kierunkowskazy do sprawdzenia bezpieczniki koło akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor1 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Czy ktoś już przerabiał ten problem w MIII? Właśnie straciłem kierunki i awaryjne, czekam na światło dzienne żeby pogrzebać pod maską, bezpieczniki w kabinie ok. Już rozwiązałem problem. Powyciągałem wszystkie bezpieczniki nawet te pod maską - wszystkie były dobre, a kierunki wróciły Edytowane 25 Marca 2017 przez pagor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Witam, odgrzewam temat ponieważ mam problem z zanikaniem prawego kierunku. Obstawiam zmęczony przekaźnik. Po zaniknięciu kierunku i włączeniu awaryjnych też działa tylko jedna strona. Po ponownym uruchomieniu auta kierunki wracają. I teraz pytanie czy przekaźniki w UCH są wymienne jeśli tak to mógłby ktoś podać ich typ aby zaopatrzył się wcześniej przed wybebeszeniem UCH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcsl Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Odgrzeję temat.Panowie,bardzo proszę o pomoc,nie działa mi lewy kierunkowskaz ten co w lampie siedzi,awaryjne są wszystkie inne działają,tylko lewa strona działa w jakby przyśpieszonym tempie,nie wiem zupełnie jak zabrać się do tego.Żarówka wymieniona,nie pomogło.Bezpieczniki?ale jaki i gdzie szukać.Bardzo proszę o naprowadzenie mnie jeżeli ktoś miał podobny problem Dnia 12.08.2019 o 21:30, marcsl napisał: Odgrzeję temat.Panowie,bardzo proszę o pomoc,nie działa mi lewy kierunkowskaz ten co w lampie siedzi,awaryjne są wszystkie inne działają,tylko lewa strona działa w jakby przyśpieszonym tempie,nie wiem zupełnie jak zabrać się do tego.Żarówka wymieniona,nie pomogło.Bezpieczniki?ale jaki i gdzie szukać.Bardzo proszę o naprowadzenie mnie jeżeli ktoś miał podobny problem Czy jest ktoś w stanie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woltaren Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Ja tez proszę o pomoc mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Dnia 12.08.2019 o 21:30, marcsl napisał: Żarówka wymieniona,nie pomogło.Bezpieczniki? Ta jedna żarówka to brak z nią połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Która konkretnie żarówka nie swieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woltaren Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) Nie świeci konkretnie u mnie lewy tył,żarówki wymieniane styki sprawdzane jak wrzucę lewy kierunek to mruga w przyspieszonym tempie na desce ale brak kierunku megan 3 kombi jak wrzucę kierunek mi mruga zamiast kierunku to światło dzienne Edytowane 1 Września 2019 przez Woltaren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 12 minut temu, Woltaren napisał: jak wrzucę kierunek mi mruga zamiast kierunku to światło dzienne Brak czystej masy w lampie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woltaren Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) Jabrze ok to jak mam to teraz zrobić? Bardzo bym prosił o pomoc Edytowane 1 Września 2019 przez Woltaren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 3 minuty temu, Woltaren napisał: x Masz multimetr lub omomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woltaren Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Jabrze no niestety nie mam takich rzeczy.ale to myślisz ze to może być to bo jak podmieniłem lampy to jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi