Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak kierunkowskazów Megane III

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku chciałbym się przywitać - WITAM!

Po wypadku w moim Renault Megane III zniknęły kierunkowskazy :( Po wykasowaniu błędu z komputera trzykrotnie migają strzałki na liczniku ale żadna żarówka zewnętrzna się nie świeci :( Po podłączeniu do komputera pokazuje "DTC9572 -Obwód zasilania wskaźnika". Wstępnie myślę ze powinienem sprawdzić przekaźnik kierunkowskazów i tu moje pytanie - gdzie on się znajduje? Który to?

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Czy ktoś już przerabiał ten problem w MIII? Właśnie straciłem kierunki i awaryjne, czekam na światło dzienne żeby pogrzebać pod maską, bezpieczniki w kabinie ok.

Już rozwiązałem problem. Powyciągałem wszystkie bezpieczniki nawet te pod maską - wszystkie były dobre, a kierunki wróciły

Edytowane przez pagor1

• 7 miesięcy temu...

Witam, odgrzewam temat ponieważ mam problem z zanikaniem prawego kierunku. Obstawiam zmęczony przekaźnik. Po zaniknięciu kierunku i włączeniu awaryjnych też działa tylko jedna strona. Po ponownym uruchomieniu auta kierunki wracają. I teraz pytanie czy przekaźniki w UCH są wymienne jeśli tak to mógłby ktoś podać ich typ aby zaopatrzył się wcześniej przed wybebeszeniem UCH?

• 1 rok później...

Odgrzeję temat.Panowie,bardzo proszę o pomoc,nie działa mi lewy kierunkowskaz ten co w lampie siedzi,awaryjne są wszystkie inne działają,tylko lewa strona działa w jakby przyśpieszonym tempie,nie wiem zupełnie jak zabrać się do tego.Żarówka wymieniona,nie pomogło.Bezpieczniki?ale jaki i gdzie szukać.Bardzo proszę o naprowadzenie mnie jeżeli ktoś miał podobny problem

Dnia 12.08.2019 o 21:30, marcsl napisał:

Odgrzeję temat.Panowie,bardzo proszę o pomoc,nie działa mi lewy kierunkowskaz ten co w lampie siedzi,awaryjne są wszystkie inne działają,tylko lewa strona działa w jakby przyśpieszonym tempie,nie wiem zupełnie jak zabrać się do tego.Żarówka wymieniona,nie pomogło.Bezpieczniki?ale jaki i gdzie szukać.Bardzo proszę o naprowadzenie mnie jeżeli ktoś miał podobny problem

Czy jest ktoś w stanie pomóc?

• 3 tygodnie później...

Nie świeci konkretnie u mnie lewy tył,żarówki wymieniane styki sprawdzane jak wrzucę lewy kierunek to mruga w przyspieszonym tempie na desce ale brak kierunku megan 3 kombi jak wrzucę kierunek mi mruga zamiast kierunku to światło dzienne 

Edytowane przez Woltaren