Gość Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Dnia 29.04.2019 o 15:25, Komarek napisał: Instrukcja jest dla HTB i sedan. Kombi ma trochę inaczej Instrukcja jest dla HTB i kombi. Do sedana nie ma w ofercie sprzedaży samej kamery więc instrukcji też nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Z tego co przymierzałem do sedana pasuje z HTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Pasuje z HTB, Talismana, Clio IV GrandTour i penie czegoś jeszcze. Co nie zmienia faktu, że oficjalnie nie ma w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witton Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Witam wszystkich kolegów, - to mój pierwszy post, ale czytam to forum już od dawna... Oto wyjaśnienie zmiany kolorów, o którym pisze kamykxp. Trzeba spojrzeć na schemat NAV3G3. Widać tam, że na drodze wiązki prowadzonej od wyświetlacza (1127) do kamery (1778) do zmiany kolorów dochodzi na złączu R2. Dodatkowo kolory przewodów są oznaczone po francusku i patrząc od strony kamery mają oznaczenia: NO - Biały JA - Żółty GR - Szary RG - Czerwony A na zdjęciach oryginalnej kamery widzimy, że ten "czarny" jest tak naprawdę kolorem Szarym. NAV3G3.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykxp Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Schemat jaki podałeś dotyczy r-link1 a w megane iv mamy r-link2 także mało przydatny. Jedno jest pewne że na jakiejś kostce mamy zmianę kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Jestem w trakcie montażu i utknąłem. Mam kran 8.7 cal. Zdemontowałem panel i jest wtyczka. Wpinamy sie we wtyczkę z panelu z ekranem czy do jakiejś z tyłu z samego radia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykxp Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Z instrukcji można wywnioskować że wpinamy do radia nie do wyświetlacza. Kamere kupiłeś na wolnym rynku czy w serwisie bo też mam kamere w domu ale nie zgadzają się kolory z instrukcją i nie wiem który kolor do którego pina ma iść. Zrób dokumentacje fotograficzna z montażu pewnie przyda się wielu osobom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Kupilem nową na wolnym rynku. Też mam inne kolory. Wpinamy sie do kostki panelu z wyświetlaczem( już znalazłem pomoc ) jak zadziała to opisze co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ile trzeba dać za taką kamerkę? W instrukcji ewidentnie widać, że wpina się do kostki radia: https://www.docdroid.net/LTCwjuC/abc.pdf#page=18 chyba, że to ta sama wiązka tylko inaczej ją nazywacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Kamerka w ASO Rybnik to na dziś 830zl. Kupiłem e Hiszpanii za 350zl. Koszt założenia w ASObRybnik to 770zl ( potaniało bo było 1000zl); Wiązkę wpina się w kostke radia . Demontaż tapicerki wg instrukcji . Kolory kabelków w instrukcji i rzeczywistości też się różnią . Na kostce są numerki. W kostce radia wpinamy się w miejsca 21,22,23,23. 1 w kamerce to 22 w kostce 2 kamera to 21 kostka radia 3 kamera to 24 4 kamera to 23 w kostce radia No i aktywacja w ddt Da radę . Moja już działa . Edytowane 5 Czerwca 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewiblack Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Hej, Witam wszystkich! Utknąłem niestety przy montażu kamery cofania. Nie mogę się połapać jak podłączyć kabelki do kostki. U mnie z pinów 21 oraz 22 wychodzą już przewody. Czy ktoś tak miał? 23 oraz 24 są wolne. Radio 7 cali Edytowane 17 Lipca 2019 przez rewiblack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykxp Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Rewiblack masz ponumerowane piny w kostce kamery bo Komarek pisał w wcześniejszym poście że tak miał. Ja w swojej kamerze nie znalazłem numerów także na tą chwile odpuściłem montaż. Jak masz numery na kostce to wklej zdjęcie i opisz który pin to jaki numer. Co do twojego problemu to znając życie taką wiązke mieli i taką założyli ale nr 21 i 22 nie będą podłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewiblack Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Telefonem o tej godzinie nie dało rady zrobić lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 18 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Masz kostkę taką jak ja. Opis w moim poście wyżej. U mnie pasowało, u kumpla też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 @kamykxp ta kamera 284422080R pasuje do Megane IV Grandtour? Jak z tą srebrną blendą pod klapą, trzeba robić jakiś otwór na kamerę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi