pingus21 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 (edytowane) @sylwekdm włączając podgląd w ddt4all z kamery cofania na rlinku mam możliwość dostosowania linii do obrazu góra i dół. Jeśli te same parametry wbijam potem i zapisuje to po resecie wszystko wraca do poprzedniego stanu ? Co może być powodem tak kiepskiej jakości obrazu? Sama kamera? Podłączyłem 2 i na obu tak samo źle wygląda. Ręce opadają Edytowane 11 Września 2022 przez pingus21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 5 godzin temu, pingus21 napisał: Jeśli te same parametry wbijam potem i zapisuje to po resecie wszystko wraca do poprzedniego stanu Spróbuj na innym RadNav. 5 godzin temu, pingus21 napisał: Co może być powodem Jakie to kamerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 https://a.aliexpress.com/_mKuuyx2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 6 godzin temu, pingus21 napisał: Sama kamera? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Dasz namiar na lepszą? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Jest kilka linków w temacie: https://megane.com.pl/topic/80442-kadjar-r-link-2-kamera-cofania/?do=findComment&comment=601683 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 17 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 (edytowane) @sylwekdm Co sądzisz o tej? https://interlook.pl/product-pol-2361-KC-021-Uniwersalna-kamera-cofania-HD-o-szerokim-kacie-widzenia-i-w-metalowej-obudowie.html A tak na marginesie, to aż taki deficyt kamer do grandtoura? Czemu kamera do znaczka jest za 190 a do kombi za 500? Edytowane 17 Września 2022 przez pingus21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati0394 Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Witam, podłączyłem się złączkami pod przewody 21,22,23,24 (nie znalazłem gdzie wiazka jest zakończona, szybciej było pociągnąć kabel od klapy). Natomiast po aktywacji kamery w ddt nie wykrywa jej (sprawdzałem multimetrem napiecia na przewodach i jest brak 6v) co może być przyczyną? Jest jakiś bezpiecznik osobny od kamery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 (edytowane) Nie, a ekran przełącza się ? Zrobiłeś Hard reset po aktywacji ? ( lub odłączenie akumulatora ) Edytowane 9 Października 2022 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati0394 Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 (edytowane) Przełącza się na ekran, z boku widok czujników natomiast na polu kamery pokazuje że niepodłączona lub uszkodzona. Sprawdzę 3x jeszcze te szybkozłączki.. może przy wpinaniu kostki coś się odłączyło (malo tam miejsca do manewrowania) Odłączałem akumulator za każdym razem. Edit: wszystko działa mierzyłem 6v nie do masy tylko do plusa od sygnału kamery dlatego pokazywało 0, widocznie musiałem błędnie opisać sobie kolory (kabel który kupiłem ma inne) stąd całe zamieszanie. Edytowane 9 Października 2022 przez mati0394 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuszu Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Ja ostatnio zamontowałem ori kamerkę i uruchomiłem w r linku. Wszystko działa tylko przy małym ekranie jest lipa jak zmniejsza obraz bo pokazuje wizualizacje czujników parkowania. I tu mam pytanie do was czy jest możliwość wyłączenia na ekranie r linka odległości z czujników, a zostawienie tylko dźwięku i widoku z kamerki ? Ewentualnie gdzie szukać ustawień z czujników parkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 W dniu 18.01.2023 o 21:00, kuszu napisał: jest możliwość wyłączenia na ekranie Jest w ddt4all. Za to odpowiada prawdopodobnie ten parametr: W dniu 18.01.2023 o 21:00, kuszu napisał: odległości z czujników A wyświetlanie czujników możesz przenieść na prędkościomierz: https://megane.com.pl/topic/77339-rlink2-instalacja-ukrytych-aplikacji-dla-polski-poradnik-aktywacja-aa-na-wszystkich-r-linkach-poradnik/?do=findComment&comment=525380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tificzes Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Panowie kupiłem taką oto kamerę numer katalogowy to - OE kamera cofania Renault Megane IV 4 284427774R - a przewód przeciągnąłem sobie sam, ale nie mam wtyczki do kamery więc przewodziki sobie dolutowałem ale nie wiem na których pinach jest zasilanie a na których sygnał video, ktoś się orientuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Jakiego kabla użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tificzes Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 (edytowane) Zwykłej linki 4x0,5 ale nie widziałem jeszcze obrazu z tej kamery więc nie wypowiem się czy nie powinien być przypadkiem w ekranie. Edytowane 23 Lutego 2023 przez tificzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi