skoczo Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Możecie polecić kamerę cofania do Megane IV GrandTour? Cena oryginału(1800zł) jest oderwana od rzeczywistości. Może ktoś ostatnio kupował cały komplet kamera, kabel i piny i może polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s27 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2025 W dniu 3.04.2025 o 12:50, skoczo napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Za 1200 zł kupiłem kompletną klapę z kamerą, pozostaje tylko połączyć z navi i dopisać. Wcześniej kupiłem cały komplet w miejsce lampki tablicy rej. i mogę sprzedać bez kostki ( adaptera - C32 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoczo Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2025 W dniu 11.04.2025 o 17:55, s27 napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Właśnie udało mi się kupić kamerę z rozbitego talismana. Jeszcze sprzedawca ma mi dosłać kostkę. Tak więc będę miał oryginalną kamerę. Jak włączyć kamerę w navi? Mam obd2 ale jeszcze nie używałem z megane. Wcześniej miałem interfejs do Citroena i jakoś udało mi się to ogarnąć. Jakim oprogramowaniem da się włączyć tą kamerę? EDYCJA: Znalazłem instrukcję jak włączyć kamerę z poziomu rlink 2. Wrzucam, może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s27 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Wczoraj zabrałem się za podłączenie swojej kompletnej klapy z kamerą cofania i wiązką do tylnego lewego słupka a dalej mam pociągnąć 4 przewody ( MEGANE IV kombi 2017 r.). By uniknąć pomyłki w pinach rozkręciłem całą klapę, dołączam foto na którym widać przejście kolorów w tylnej klapie tak po około 40 cm od kamery. Wypiąłem kostkę przy radiu i widzę wpięte przewody w pinach 21 -24; oczywiście przy radiu 4 kolory zgadzają się ale nie są w tych miejscach co inni piszą wcześniej; pin 1 z kamery ( biały ) do pin 22 w radiu jest żółty, pin 2 z kamery ( żółty ) do pin 21 w radiu jest czerwony, pin 3 z kamery ( czarny ) do pin 24 w radiu jest czarny, pin 4 z kamery ( czerwony ) do pin 23 w radiu jest brązowy, Myślę by wypiąć w kostce radia widoczne 4 przewody i wpiąć swoje z podaną pinologią na wcześniejszych stronach olewając kolory. ,Co proponujecie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2025 (edytowane) 17 godzin temu, s27 napisał(a): Co proponujecie ??? Podłączaj. Gdzieś w wiązce na jakiejś wtyczce następuje zmiana kolorów przewodu, więc inne są przy kamerce i inne przy R-Linku. Edytowane 13 Sierpnia 2025 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoczo Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Hej. Udało mi się kupić oryginalną kamerę. Dzisiaj zabrałem się za montaż. Zamontowałem w klapie, przeciągnąłem kabel do radia i zdziwienie bo w radiu już mam podpięte te piny. Czy ktoś kojarzy gdzie mogę znaleźć ten kabel? Czy on idzie do klapy czy może kończy się gdzieś wcześniej? Megane IV grandtour z większym wyświetlaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi