Lelupi Opublikowano 30 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 A jaki utrzymujesz poziom oleju? Jaki olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszS. Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 na bagnecie wygląda ok. Kontrolka też się nie pali. do wymiany zostało jeszcze parę tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Staram się trzymać górny stan oleju na miarce. Co do gatunku oleju: zalałem 5W40 SXR i przed wymianą oleju płukanka Xado Vita flush. Na tym oleju silnik pracuje ciszej. Od wymiany KZFR mam 30 tyś. Na razie zero zgrzytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Mogę to potwierdzić, bo też zauważyłem taką zmianę. Wcześniej lałem Elfa NF 5W40, przy ostatniej wymianie postawiłem na SXR i również odniosłem wrażenie, że delikatnie poprawie uległa kultura pracy oraz zrobiło się trochę ciszej. Olej zmieniam co 10-12 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi