Rosol Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Witam. Od paru dni rodzinnie staliśmy się posiadaczami Clio III z 2012 z wypasionym silnikiem 1.2 ;) Jakieś bolączki tego modelu? Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Gratulacje. Zasadniczo autko nie przysparza żadnych problemów. Jest to jeden z najmniej awaryjnych silników, a w dodatku autko po liftingu, czyli dopracowane. Przez 5 lat użytkowania nawet nie ładowałem akumulatora. Przeglądy zgodnie z wytycznymi tzn. co 2 lata (małe przebiegi). Jedyną rzecz jaką wymieniłem to wiązka od poduszki pod siedzeniem kierowcy (miły gest handlowy ze strony RP). Generalnie lać i jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Przeglądy chyba co 30000 km? Oczywiście skracam je do 15000 km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Tak. Producent przewiduje co 30 000 lub 2 lata. U mnie auto mało jeździło więc robiłem co 2 lata, choć i tak nie było 15 000 przejechanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Ile wchodzi czynnika do klimy w 1.2? W tabelach podają do Clio III między 505g a 565g. Pewnie zależy od wersji nadwozia i silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Niestety w tej kwestii nie pomogę. Jak robiłem serwis klimy to auto trafiało na serwis i wyjeżdżało już zrobione. Nie sprawdzałem czy i ile brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Ustaliłem... 520g czynnika i 130ml oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Trochę muł, wersja TCe całkiem inny samochód ogólnie pancerny silnik, trochę delikatne zawieszenie ale części tanie i to oryginały, dobry zakup :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Cześć ponownie... Pytanie o tłumik końcowy.... Do 1.2 75KM z początku 2012 pasuje Bosal 279-637 lub Polmo 21.90? Niby w danych do nich tylko Clio IV ale wieszak tłumika ma być bolcem. Ktoś miał z tym do czynienia? ori tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi