wasik72 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Witajcie mam problem z moją megi w wersji żelazkowej otóż nie zawsze zamyka mi się bagażnik, muszę wtedy ciągle wciskać przycisk aż w końcu klapa się zamknie. Nie wiem czy jest to problem z zamkiem czy znów chodzi o jakiś kabelek. Macie pomysł o co chodzi? Sprawdzić kable? Zmienić zamek? Czasami potrafię stać z 2 minuty ciągle wciskać przycisk i zamykać bagażnik aż w końcu zamek załapie. Troche jest to irytujące :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Jak zamykasz cały samochód to tylna pokrywa się zamyka czy też "wariuje" i czy masz system hands free? Największe prawdopodobieństwo to to, że masz uszkodzone kable na łączeniu klapy z nadwoziem. Zdarza się czasami wilgoć przycisku otwierania w klapie. Jak byś miał uszkodzony silniczek, to raczej byś nie otworzył pokrywy. Poruszaj kablami między pokrywą a nadwoziem i zobacz czy jest różnica w działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasik72 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Brak hands free, mechanizm zawsze działa gdy wcisnę przycisk. Klapa po prostu zamyka się losowo kiedy jej się chce. Ostatnio w sumie grzebałem bo chciałem zdiagnozować czemu nie działa mi tylna wycieraczka. Ale nie zauważyłem różnicy że klapa działa gorzej czy lepiej. Będę pewnie musiał powyciągać wszystkie kable i posprawdzać te od zamka, pewnie któryś mi się złamał czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Nie pisałeś, że nie działa też tylna wycieraczka. W takim razie to wiązka na łączeniu tylnej pokrywy z nadwoziem. Problem często poruszany na forum jak to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasik72 Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Rozebrałem całą klapę tylną powyciągałem wszystkie kable i nie widze by były uszkodzone, na zewnątrz brak oznak by były złamane w środku czy coś takiego. Jak dobrze rozumiem bo szukałem też w innych tematach, gdy nie mam manetki do wycieraczki tylnej powinna ona się włączać gdy ustawie tylni bieg i włącze wycieraczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Czy sprawdzałeś kable w gumowej rurce miedzy nadwoziem, a klapą bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasik72 Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Tak, specjalnie wszystkie odpiąłem i wyciągłem by mieć lepszy dostęp. Przy okazji uszkodziłem sobie środkowe światło stopu :D. Mam lewe ręce do elektroniki.. :D Dodano: 14 lut 2017 - 18:53 Edit, znalazłem powód czemu nie dzialała mi wycieraczka, jeden kabel był luźny w środku, zwinąłem i działa. Teraz jest problem z tym stopem bo kabel jest teoretycznie dobrze zwinięty ale nie działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 A może jest przełamany w środku izolacji To, że go "dobrze" zwinąłeś o niczym nie świadczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasik72 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Właśnie muszę sobie załatwić miernik, bo bez niego się nie dowiem :D Dodano: 16 lut 2017 - 15:41 Kontynuując temat zamka, jak sprawdzić te kable gdy wyglądają na sprawne? Edytowane 16 Lutego 2017 przez wasik72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Najprostszy to pociągnąć za kabel, jak puści to tam jest problem, tak to miernik z testem ciągłości obwodu - brzęczyk. Przy okazji patrzymy co pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Najprostszy miernik to żaróweczka z przewodami :) Trzeba tylko pamiętać, że są miejsca gdzie "U" pojawia się dopiero po włączeniu zapłonu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi