kowalikd Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Witam, wymieniłem u siebie termostat oraz czujnik temperatury, wydaje mi się, że dobrze odpowietrzyłem układ, użyłem do tego odpowietrznika na obudowie termostatu, ale zauważyłem, że na jednej rurze od nagrzewnicy zaraz przy grodzi jest też chyba odpowietrznik, czarny odkręcany grzybek i moje pytanie czy to też trzeba osobno odpowietrzyć? Czy wystarczy na odpowietrzniku na obudowie termostatu ? Jaka w ogóle powinna być temp powietrza lecącego z nawiewu przy ustawieniu na HI? Edytowane 14 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ten odpowietrznik na rurze jest w najwyższym miejscu i tam trzeba popuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Otwarty termostat i włączone ogrzewanie? Czt może być zimny silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jaka w ogóle powinna być temp powietrza lecącego z nawiewu przy ustawieniu na HI maxymalna tzn klapka mieszacza otwarta maksymalnie na ciepłe powietrze. Jaka jest na wylocie ciężko powiedzieć ale skoro płyn ma ~85*C to pewnie (odliczając straty cieplne) będzie trochę mniej :D ale powietrze wtedy leci naprawde gorące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi