tomasz2609 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dalem wtryski do sprawdzenia i wyszły pozytywnie więc ich awarię oraz opiłki z pompy wykluczam. Biorę się za turbinę, która zapożyczę z megane III z takim samym silnikiem mam nadzieje, ze to będzie to. Dodano: 03 mar 2017 - 21:32 Witam ponownie, a więc podmieniłem turbinę z samochodu, który był sprawny przy okazji wyczyściłem zawór egr. I niestety dalej to samo dymi na błękitno niebiesko na zimnym silniku. Macie jeszcze jakieś propozycje gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 To zawory albo pierścienie, mam nadzieje że przed tym sprawdzaniem na zdrowej turbinie zlałeś nazbierany olej w ic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz2609 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 IC nie wyciągałem tylko przedmuchałem sprężonym powietrzem zresztą przejechałem jakieś 250 km to i tak reszta by się wypaliła. Co mają do rzeczy zawory? Jakby to były pierścienie to by dymił cały czas a nie tylko przy zapalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Co mają do rzeczy zawory? Przecież na początku postu miałeś napisane jak niebieski dym ma się do zaworów Mój odnośnik Edytowane 3 Marca 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz2609 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 No to uszczelniacze zaworowe a nie zawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Nic nie mówisz czy sprawdzałeś stan instalacji odmy olejowej i jej zaworu (patrz moje uwagi wcześniej) - a ma ta instalacja b.duży wpływ na prace silnika Edytowane 4 Marca 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz2609 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Zawór odmy olejowej jest na pokrywie zaworów i od niej idzie wężyk do plastikowej rury, która idzie od filtra powietrza do turbiny. Ona akurat była czysta żadnego znaku oleju w niej nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi