GWRV Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Wszystko zależny kto czego oczekuje.. Wasze żarówki na pewno świecą mocniej od moich, ale nie ma efektu xenonu :/ W załączniku dołączam zdjęcia jak to wyglądam u mnie na Osram Cool Blue Hyper 5000K (100% Xenon look) . Teraz powinno działać:) Nagrałem również filmik jak wygląda podczas jazdy na nierównej drodze. Mój odnośnik Edytowane 12 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) GWRV, możesz ponownie załączyć zdjęcie? EDIT: To ja też wymieniłem żarówki. Zdjęcie poniżej. Pozostaje sprawdzić w trasie :) I przy okazji - żarówki montowane na pierwszy montaż, to OSRAM ORIGINAL LINE. Edytowane 11 Maja 2017 przez chucky80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWRV Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 mile mnie zaskoczył Twoje żarówki chycky80, też dają fajny efekt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj72 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Cześć, Mam podobnie jak większość tutaj opinię, że warto dla efektu a może głównie dla bezpieczeństwa założyć coś w stylu Osram Nightbreaker /Laser Zanim kupię chciałem zobaczyć jak łatwa jest ta wymiana........ i o ile dostęp do samej żarówki i jej wyjęcie z reflektora jest banalnie proste (wymiana żarówki w Clio III to był dopiero wyczyn a testowałem kilka razy) to jak odpiąć ten cholerny konektor i wyciągnąć samą żarówkę z tej obudowy... ??!! Próbowałem coś tam podważyć nacisnąć i ....... jakoś nie daję rady..... Można prosić o jakąś podpowiedź. Dzięki i pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWRV Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) po co mnie przedrzeźniasz /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Cześć, wystarczy przekręcić delikatnie i wyjdzie ;) Pamiętaj, żeby nie dotykać szkła żarówki. Regulamin pkt. 5.9, 5.13 -Prezes Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 GWRW jak świecą w trasie te Twoje żarówki bo efekt na zdjeciach i filmie super zastanawiam się jak z zasięgiem świecenia dużo gorsze od orginalnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWRV Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Oświetlają dobrze tylko trochę za krótko świecą - tak jakby za nisko były ustawione. Dzisiaj ręcznie je trochę podniosłem do góry, zaraz jadę na test. Mam nadzieje, że nie będę oślepiał innych kierowców, i faktycznie efekt będzie zauważalny. Zrobię zdjęcia to wstawię dla zainteresowanych :) EDIT: No więc jestem po testach, widoczność na drodze się trochę polepszyła, bez rażenia innych uczestników drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Jako długie tez je wstawileś? Bo chce je wstawić tylko jako mijania a na długie myslalem nad Osramem laser +130 i ciekawi mnie czy to bedzie jakoś normalnie wyglądało :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWRV Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Długich nie zmieniałem, tylko mijania. Myślałem, żeby zmienić żarówki do stopu i kierunków na LED, bo fajnie to wygląda zwłaszcza z przodu, ale nie mam z tym doświadczenia i nie wiem jak z czasem reakcji.. łącznie 6 żarówek to wydatek 200-250zł, szkoda, jeżeli miałoby to nie współpracować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrjuk Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Tak się prezentuje Megi po zmianie żarówek na OSRAM Night Breaker Laser :) Jak widać potrafią nieźle oślepić aparat :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc76 Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 @Endrjuk - dużo bielsze światło od "standardowych" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrjuk Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Różnice w barwie widać, nowe osramy lepiej się integrują z ledami do jazdy dziennej i wspólnie tworzą dobre wrażenie białego światła w nocy, chociaż największą różnicą jest ich o wiele większa jasność i zasięg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yod Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Podobnie jak Endrjuk też wstawiłem w światła mijania OSRAM Night Breaker Laser. Są bielsze od standardowych, jednak do barwy ledów im niestety dużo jeszcze brakuje. Na pewno poprawiają widoczność, ale jak komuś zależy na efekcie xenon/led to raczej nie tędy droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel90 Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Ja powiem tak. Dwa poprzednie auta miały ksenony, a w Megi nie było na wyprzedaży wersji z LED więc wziąłem normalne halogeny. Dramat. Po 2 miesiącach wymieniłem na Phillips White Vision i świecą dużo lepiej od standardowych. Barwa światła jest prawie biała i dużo lepiej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Podobnie jak w przypadku kolegów, którzy wypowiadali się przede mną, również irytował mnie wygląd fabrycznych H7 w połączeniu z "Edge Led" w przednich kloszach. Wybór padł na Philips White Vision. Zobaczymy jak to będzie wygladać po zmianie - mam nadzieję, że nie najgorzej...Dam znać co i jak. Minęły 3 miesiące, żarówki jak na razie spisują się OK. Nie jest to co prawda biel ksenonów, ale jest o wiele lepiej niż w standardowych H7. Zasięg też mógłby być lepszy, ale na szczęście niewiele jeżdzę po zmroku, więc nie ma tragedii. Ogólnie zadodowolony jestem z zakupu. Poniżej zdjęcie za dnia, sorry za jakość, ale telefon jest jaki jest Edytowane 19 Lutego 2018 przez tokon4 aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi