sebjag Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witam, Pierwszy francuz i już problemy. Wiem, że temat nie dotyczy megane ale o capturze wiele się jeszcze w internecie nie mówi, tutaj ruch spory a auto dość podobne. Silnik ten sam (1.5 dci), elektronika podobna zakładam. Auto jest z 2014r, na automacie. Kupiłem go niedawno i przejechał jak na razie u mnie 350km. Przed wczoraj pojechałem na miasto postawiłem na 1h i po powrocie nie zapalił. Świeci serwis, kontrolka świec, check, stop, esp i wyświetlało komunikat "Ryzyko awarii silnika". Auto zostawiłem, i wróciłem po kilku godz. O dziwo odpalił bez problemu. Podłączyłem i pokazał błędy: DF1012- Zgodność multipleksowanych sygnałów stabilnej prędkości jazdy/ogranicznika prędkości (CC/SL)- Wysyłanie nieprawidłowych danych do CC/SL. DF771- Wartości adaptacyjne regulacji przepływu- Poniżej dolnej granicy. Szukałem informacji w internecie z czym to ugryźć i odpowiedzi nie znalazłem. Do domu dojechałem i wczoraj rano już nie zapalił. Na wyświetlaczu te same kontrolki, ponownie wyświetla "ryzyko awarii silnika" i dodatkowo "Skontroluj pomoc startu pod górę". Było jeszcze "sprawdź UP.. coś? właśnie nie zarejestrowałem, i nie pokazało się już ponownie. Błędy te same. Sprawdziłem akumulator miernikiem, ok 12V (11,9). Czy te zwody mogą być spowodowane słabym akumulatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Sprzedaj czym prędzej ten złom bo to dopiero początek problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Jak auto nie zapala to rozrusznik kręci czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ktoś wpakował Cię na minę, zbyt dużo gdybań przy tym co piszesz, warto chyba podjechać do ASO albo kogoś kto się na tym zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Naładuj tą baterię by mieć pewność. Jeżeli kupiłeś niedawno i usterka po zaledwie 350 km. To wracaj do sprzedawcy i dogaduj się. Chyba że kupiłeś na Francuza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Sprawdziłem akumulator miernikiem, ok 12V (11,9). Za niskie napięcie, podładuj akumulator. Samochód krajowy, czy szrot sprowadzony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi