wili99 Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Witam. To mój pierwszy post na forum, więc przepraszam z góry za ewentualne gafy. Witam wszystkich. Nazywam się Wojtek i od miesiąca posiadam Megankę z 2013 roku w kombi 1,6 16v. Kupując autko otrzymałem tylko jedną kartę HF i teraz chcę dorobić drugą HF. Przeszukałem forum ale nigdzie nie znalazłem informacji gdzie w okolicach Cieszyna, Bielska Białej, Katowic można za rozsądne pieniądze dorobić taką kartę. Orientowałem się w serwisie ale tam spiewają ponad 800 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagi84 Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Witam. Ja dorabiałem kartę do mojej meganki II w Bielsku Białej. Firma nazywa się MILAtech. kom.603 228 860. Facet przyszedł, zaprogramował nową kartę (zwykłą) w ciągu 5 minut i skasował 400 PLN. Ja mam HF w megance ale druga karta wystarczyła zwykła. Karta Z Hf była droższa. Jest tylko jeden mankament, nie mam dorobionego grotu. Grot jest czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) To w M2 za tyle pieniędzy i pomimo HF w aucie zwykła zrobiona??? Pytam bo to coś nowego. Moja wiedza mówi że w M3 się tak nie da. W M2/Sc2 bez problemu. aczkolwiek moje "nie da się" opiera się na doświadczeniu innych. Nie próbowałem inaczej Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 a jednak technologia programowania kart do Megane 3 też już wyciekła z serwisów ASO. Na znanym portalu aukcyjnym znajdziesz kilka ofert na taką usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Wyciekła już dawno. Robię je już od długiego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wili99 Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 TheOktik troszkę dalekodo Ciebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagi84 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 To w M2 za tyle pieniędzy i pomimo HF w aucie zwykła zrobiona ??? Pytam bo to coś nowego. Moja wiedza mówi że w M3 się tak nie da. W M2/Sc2 bez problemu. aczkowleik moje "nie da się" opiera się na doświadczeniu innych. Nie próbowałem inaczej Miałem jedną kartę z HF która zaczęła szwankować. Raz działała a raz nie. Akurat miałem w planach wyjazd na weekend w góry (okolice Bielska). Firma MILAtech naprawia karty i programuje nowe. Orientowałem się w cenach w moim mieście i chcieli tyle samo. Koleś zrobił mi niewielką promocję, wiec zdecydowałem się na niego. Zaprogramowanie karty trwało 5 minut i można zaprogramować dowolną kartę. HF w moim aucie czasem działało, czasem nie (konieczność wymiany wszystkich przycisków w drzwiach) wiec wziąłem zwykłą kartę. Facet przyszedł, podpiął komputer, wsadził kartę do czytnika i poklikał w kompie. Karta działa perfekcyjnie. Starą kartę wziął naprawił na następny dzień. Jak wracałem z weekendu to ją odebrałem. Nie wiem czy cena 400 PLN za nową kartę z programowaniem to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Coś mi tu śmierdzi. Wątek dotyczy Megane III, w profilu masz Scenic III, w stopce masz Megane II a powyżej napisałeś o przyciskach w drzwiach podczas gdy Megane III ma tylko przycisk w klamce kierowcy. W jakim samochodzie tę kartę robiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagi84 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) temat dotyczy dorobienia karty (dałem namiary na firmę, co robi takie usługi). Miałem megane II i w niej dorabiałem i naprawiałem kartę. Niedawno ją sprzedałem i kupiłem scenica z HF. Fakt przyciski w megance II są we wszystkich drzwiach, a w scenicu III/ megane III są tylko w drzwiach kierowcy. Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Temat dotyczy dorobienia karty do megane 3. W megane 2 są inne karty, inne koszty i brak możliwości decydowania czy zamiast karty hf zrobić zwykłą czy jednak hf. Dociekałem bo to wprowadzi kogoś w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 a powyżej napisałeś o przyciskach w drzwiach podczas gdy Megane III ma tylko przycisk w klamce kierowcy W megane 3 z 2015 roku przyciski są we wszystkich drzwiach . Może to od wersji zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Nie widziałem takiej jeszcze. Z reguły mają w jednych drzwiach. Tak czy tak temat kart do m2 i m3 to odległość sięgająca przepaści. Inne karty nie tylko wizualnie ale i technicznie, na innych transponderach. Inaczej skonstruowane immo wymagające innego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 W megane od 2012 czy 2013 roku zmieniło się HF i zamiast czujników optycznych pod klamką zrobili gumowe przyciski na każdej klamce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wili99 Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Potwierdzam, u mnie brak czujników optycznych za to w każdych drzwiach przycisk na klamce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 U mnie też, wersja Limited 2015 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi