Daud Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Witajcie, zauważyłem że od jakiegoś czasu od razu po uruchomieniu silnika, jeżeli włączona jest klima (mam automatyczną), to włącza się wentylator chłodnicy. To chyba nie jest normalne przy zimnym silniku i temperaturze na zewnątrz w okolicach 5 stopni C? Co mogło się zepsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Jest dobrze, tak ma być. Powinien pracować na pierwszym biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daud Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Dzięki za odpowiedź, to samo mi powiedzieli w ASO Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darol83_PL Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Odświeżę trochę temat. U mnie też załącza się od razu wentylator tylko na najszybszym biegu. I jak by nie patrzeć piłuje tak cały czas. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Obroty wentylatora są zależne od ciśnienia w układzie klimatyzacji. Nie wiem jak w MIII ale w MII przy ciśnieniu czynnika 19 bar załączał się od razu drugi bieg. Po osiągnięciu prędkości około 50 km/h wentylator przechodził na pierwszy bieg. Do sprawdzenia jakie ciśnienie odczytuje czujnik ciśnienia klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadisticescape Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi