dyzol Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Witam. Szukam plusa po zapłonie łatwo dostępnego w okolicach radia/wyświetlacza. Może ktoś coś :D ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Przy skrzynce bezpieczników taki znajdziesz przy radiu jest stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Dzięki. W złączu diagnostycznym na pinie 1 jest po zapłonie.Wiesz jak tam się dostać? Od strony radia czy trzeba ściągać centralną konsolę? Edytowane 20 Marca 2017 przez dyzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Nie wiem, czy Cię to urządza, ale gniazdko zapalniczki wyłącza się ok. 2 minuty po wyłączeniu zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dzięki za informację :) Faktycznie przy zapalniczce jest czasowo odcinane zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 przecież w kostce radia jest, mam podłączony sub i zrobione jest to tak, że sub się wyłącza razem z radiem i włącza tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Przy radiu masz stały plus. W zapalniczce jest odcinany dokładnie po 1 minucie. Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez dyzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Witam, mam pytanko, dobrze rozumuje, jeśli podepnę zasilanie pod radio i gdy je wyłączę to subwoofer nadal będzie działał ?? Generalnie chce osiągnąć, żeby po włączeniu radia subwoofer się załączał i po wyłączeniu wyłączał. Megane 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Aktywacja multimediów możesz ten sygnał wykorzystać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 21 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) @cinas Właśnie patrzyłem na kostkę i niestety na pinie 16 jest oczywiście +12, ale tak jak wyżej jest stały, mimo iż wyłączę radio to prąd tam nadal jest .... więc wychodzi mi na to samo jakbym miał podpięte pod zapalniczkę subwoofer, gdzie szukać +12, żeby subwoofer wyłączał się po wyłączeniu radia i włączał po włączeniu ??? Ktoś ma jakąś alternatywę ? Edytowane 21 Marca 2019 przez Krzysiuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 21 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Na pinie 16 jest aktywacja multimediów czyli pojawi się po włączeniu zapłonu lub włączeniu radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Mam jeszcze jedno pytanie, rozumiem, że zapłon w M3 załącza się w przypadku włożenia karty w slot lub (kliknięcie przycisku start/stop w przypadku opcji Hands Free.)? Natomiast po wyłączeniu działającego samochodu, zapłon nadal działa czy dopiero, gdy zamknę samochód? Dąże do tego, żeby subwoofer w ogóle nie chodzi, gdy radio jest wyłączone, bo pobiera duże ilości energii nie potrzebnie;/ czy można to jakimś sposobem osiągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Krzysiuu napisał: Natomiast po wyłączeniu działającego samochodu, zapłon nadal działa czy dopiero, gdy zamknę samochód? Aż otworzysz drzwi kierowcy. Wtedy wyłącza się też radio. Edytowane 22 Marca 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi