Gwiazdorns Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam. Przesiadłem się z Renault Espace 2.0dci na Scenica III 1.5dci 106Km KM i mam pytanie czy w Scenicu pokazuje ilość oleju na wyświetlaczu? W Espace pokazywało naciśnięciu przycisku funkcji komputera pokładowego. Tutaj natomiast wogóle nie pokazuje ani kropeczek ani komunikatu że olej ok. Czy u Was też tak jest? Dziki za odpowiedź Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Nie pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 nie ma tego (podobnoz reno z tego powoli rezygnuje bo czujniki dość awaryjne były) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 a możesz rozwinąć temat "powoli rezygnuje" ? czy to znaczy że teraz może co 3 , a za chwile może co 4 auto tego nie będzie miało? :P Bo auto z 2015 roku, którym jeżdżę akurat ma tą funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Czasem polityka firm jest niezrozumiała. Dla przykładu. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Moje Megane III Life z 2014 r. ma wskaźnik oleju na kokpicie oraz pokazuje które dokładnie drzwi są nie zamknięte. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Scenic III BOSE z 2016 r. nie pokazuje stanu oleju i to co mnie dosłownie rozwaliło nie pokazuje, które dokładnie drzwi są otwarte pomimo że posiada kolorowy wyświetlacz więc jest to kwestia typowo programistyczna. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwiazdorns Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Tylko że ja mam Scenica z 2009r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 tak mi mówił serwisant w ASO tylko powtarzam. Sceniki 3 gen właśnie tego nie mają i nawet nie mają miejsca w misce gdzie to wkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wydaje mi się że jest czujnik i kontrola działa. Jeżeli przechylone auto odpaliłem to na teście wyrzucało błąd oleju. Nie ma natomiast kontroli poziomu na wyświetlaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 W scenicu III na 100% czujnik jest i działa podczas testu systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro81 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 U mnie w Megance z 2011 roku jest taka opcja ale mogę sprawdzić poziom oleju tylko poprzez naciśnięcie przycisku od funkcji komputera zaraz po zapaleniu zapłonu. Później już nie mam dostępnej tej opcji. Ale wiadomo, że ma to sens. Nie wiem jak było w innych modelach, ale u mnie tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek evo Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 U mnie jest tak samo jak u przedmówcy - Megane III 1.9 z końca 2010. W Masterach 2 też jest ta funkcja - przynajmniej we wszystkich, z którymi miałem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beuthen Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 W Scenicu III 1.6 dCi 2012 nie ma wskaźnika pokazującego poziom oleju. Jest czujnik, który wywali komunikat jeżeli poziom oleju spadnie poniżej minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi