Yoke1992 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam wymieniłem żarówki stopu i zauważyłem że przestały mi świecić przednie światła do jazdy w dzień. Załączały się one automatycznie. Posiadam wzmiankę w menu licznika o nich (włącz lub wyłącz) ale nadal nic. Sprawdziłem skrzynkę bezpieczników w środku samochodu jak również przy silniku. Wszystkie bezpieczniki wyglądają na sprawne. Gdzie mogę jeszcze sprawdzić problem świateł? Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Yoke1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Wydaje mi się że będziesz musiał clipem pogrzebać w sterownikach... <_< Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Masz rację chodzi mi o światła do jazdy dziennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Żarówki też sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak wymieniłem na nowe. Czy jest możliwie że załączył się tryb skandynawski ? Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez Yoke1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Raczej konfiguracja sama nie powinna się zmienić. Bardziej prawdopodobne że jakiś element wykonawczy który włącza światła padł. Są zapewne włączane przez komputer przy akumulatorze. Tylko nie wiem czy przez przekaźnik czy przez tranzystor, bo dwie żarówki 21W to nie wielki prąd i tu tranzystor wystarczy. Jedynie clip i za sterować czy świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Wyczytałem na forum że konfiguracja może się zmienić jeżeli będzie zapłon przy wymianie. Ja miałem zapłon załączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Odłącz ma chwilę akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Akumulator nic nie pomógł. Usterka dalej aktualna. Dodano: 11 maj 2017 - 09:20 Zauważyłem że do żarówek biegną dwa przewody z ujemnym biegunem. W uch również są jako minusy. Czy wystarczy clipem coś zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Ja widzę, że mam żarówki w reflektorach od jazdy dziennej ale nie świecą. Nie mam opcji wyboru w Menu ustawień osobistych. Czy ich nie mogę włączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gery89 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) mam tak samo jak ferrit, podobno można włączyć clipem, ale nie wiem czy to prawda może ktoś ma tutaj taką wiedze Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 6 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmirek Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja aktywowałem światła dzienne przy pomocy interfejsu ELM327 i oprogramowania Maxiecu dla Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) po co mnie przedrzeźniasz Teraz w Menu ustawień osobistych masz dostępną opcje o ustawieniu świateł dziennych ? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 6 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmirek Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 W menu nie ma, jak manetkę ustawię na 0 to są tylko dzienne, a jak na AUTO to oświetleniem steruje czujnik zmierzchu czyli tak jak powinno być. Z tego co wiem to żeby było w menu trzeba coś tam przeprogramować w liczniku i to już wyższa szkoła jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Niektórzy pisali, że nie mają kabelków do świateł dziennych. Ja mam żarówki. Jak sprawdzić czy mam kabelki do nich. Które to kabelki przy reflektorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi