aniewa Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Może w prawym reflektorze silniczek pozostał unieruchomiony w pozycji max. obniżenia snopu światła. Wyjmij silniczek, wysuń z niego trzpiń regulacyjny i załóż z powrotem pamiętając by końcówka kulista trzpienia prawidłowo zatrzasnęła się w gnieździe odblasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) cięcie Hej, niestety ale jak już wyżej napisałem Sprawdziłem silniczek - bolec jest okej, siedzi na miejscu. Niestety, nawet po maksymalnm jego wkręceniu, niewiele się zmieniło aston76, mówimy o żarniku, czyli tym włóknie w żarówce. Jeśli dobrze zrozumiałem kolegę airbites, to chodziło, czy w może fabrycznie jest źle zamontowany żarnik. Co zaś tyczy się umieszczenia całej żarówki w reflektorze - oczywiście i naturalnie ma to wpływ na wiązkę światła :) Regulamin 5.13 – cytowanie - damiar Edytowane 3 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior85 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Panowie czy udało się wam rozwiązać problem z szalejącymi światłami mijania? W moim bolidzie oczka zgłupiały i prawe trzyma poziom a lewe góra dół i tak cały czas . Tylko gdy regulator wysokości jest na 3. Wiadomo już co jest przyczyną latających świateł na różnych ustawieniach przełącznika? Czy to przełącznik? Edytowane 10 Listopada 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stilo_kielce Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Tez jestem ciekaw czy przełącznik od regulacji trzeba wymienić czy da się go naprawić? U mnie na 0 jest OK, ale na pozycji 1 światła latają góra/dół jak oszalałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffy Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Jako, że to mój pierwszy post na forum - witam wszystkich serdecznie :) Odgrzeję kotleta ale mam podobny problem. Po zakupie auta zauważyłem, że lewa lampa świeci za nisko. Zanim doczytałem na forum o problemie ze źle wsuniętą żarówką w soczewkę - kręciłem tak długo śrubą, że prawdopodobnie wypadła z prowadzenia i nie mam w ogóle regulacji :( Pytanie, czeka mnie ściąganie zderzaka czy dam radę to ogarnąć wyciągając akumulator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Jeżeli masz małe i chude ręce, to może dasz radę, ale prościej chyba będzie ściągnąć zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Nie ma takiej opcji , trzeba zdemontować zderzak i lampe, lampa na stół i dokładnie zobaczyć co się stało, jeśli masz z tym problem zapraszam do naszej firmy , na forum jest w dziale Usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rroberrt Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Czy ktoś już rozwiązał problem latających świateł na różnych ustawieniach przełącznika? U mnie gdy regulator wysokości jest na pozycjach środkowych silniczki szaleją i światła latają góra dół. Gdzie leży problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 W identycznej sytuacji w moim aucie, problemem okazał się regulator, który miał zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damro93 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam, czytałem wyżej że bark regulacji świateł może być spowodowany uszkodzonym bezpiecznikiem. I tu prośba mógłby ktoś podrzucić czy to jest bezpiecznik w kabinie czy pod maską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_kamil1 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Czy ktoś już rozwiązał problem latających świateł na różnych ustawieniach przełącznika? U mnie gdy regulator wysokości jest na pozycjach środkowych silniczki szaleją i światła latają góra dół. Gdzie leży problem? Rozwiazales juz ten problem? Ja zakupilem uzywany potencjometr od swiatel ale jest niewiele lepiej. Czyszczenie tez nie przynioslo rezultatu. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi