Domciakux Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Witam,jestem tu nowa ale przejrzałam pół internetu a nie znalazłam satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi. Chodzi o chip tuning mojej renusi. Fabrycznie 120 koni , lecz prawdopodobnie ma więcej za sprawą zmienionego turbo ,ale tu nie jestem pewna mam francuskie papiery ,ale nigdy nie tłumaczyłam . Czy w ogóle jest sens chipowania jej , bo wiele osób które oferuje to usługi mówi że to bezpieczne itp. Ale sam wjazd na hamownie mnie przeraża w końcu to 15 letni samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 cześć. Wjechać na hamownię możesz. Coś tam zawsze dowiesz się o kondycji napędu. Raczej nie warto. Należałoby dodatkowo ogarnąć temat panewek i pompy oleju w tym ryzykownym silniku. Jeżeli to nowy nabytek, pojeźdź ze 3 mce po wymianie olej. Bo być może ta kasa będzie potrzebna na coś koniecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domciakux Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Mam ją od listopada wszystko w porządku z nią po wymianie oleju itp.10 tys KM już nią zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 10 tys KM 10 tys Koni Mechanicznych. To chyba przy starcie opony do felg się zdzierają a felgi wtapiają w asfalt Panujesz nad taką mocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domciakux Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Tylko po co mnie przedrzeźniasz Nie łap za słówka :lol: Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 12 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 To nie łapanie za słówka ale poważny BŁĄD. Układ SI się kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domciakux Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Tak widzę nie uzyskam odpowiedzi dziękuję , pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Jest na forum duży temat "chiptuning dci konkrety" - możesz tam poszukać informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domciakux Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Pierwsze szukałam tam :) niestety nie znalazłam tego co by mnie najbardziej interesowało , aczkolwiek może coś przeoczyłam jeszcze wieczorem przejrzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Najpierw bym się zainteresował sprawdzeniem dołu silnika - wydajność pompy olejowej (najważniejsza sprawa w tym silniku, nowa pompa kosztuje ok.250zł), później panewki. Jak masz gdzieś w papierach informację o wymianie pompy to ok. Piszesz, że turbo było zmieniane - może być założone wydajniejsze, może być to samo co fabryczne, tego nie wiemy. Ważne, że było robione, więc już tam ktoś grzebał - warto sprawdzić luzy na wirniku. Przewody od i do turbo muszą być szczelne. Ogólnie rzecz biorąc trzeba zrobić najpierw diagnostykę silnika a dopiero podnoszenie mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domciakux Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 O a więc tak zrobię :) sama nie mam czasu na takie zabawy więc zaraz ją zaprowadzę. Zastanawiam się nad tym czy sprawdzić ją u zwykłego mechanika (do którego jeżdżę z drugim moim autkiem ) czy do autoryzowanego serwisu renówki , bo wszystkie naprawy są tam wykonywane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Jak masz zaufanego mechanika to do niego. ASO niepotrzebnie Cię skasuje a nie jest powiedziane, że zrobią to lepiej niż zwykły warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 i co w temacie słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Nie chce zakładać nowego tematu, posiadam Megane 3 - 1.5 dCi 110 KM czy byłaby możliwość podciągnąć go do 120-130 KM nie robiąc żadnej szkody czy jednak lipa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Tak, takie wartości powinieneś uzyskać robiąć program u kogoś dobrego, o ile silnik aktualnie jest w dobrej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi