MeganeEr Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Cześć, Koledzy mam problem od jakiegos czasu z owysokimi obrotami na zimnym silniku po uruchomieniu. Czyscilem przepustnice, pol roku temu zmienilem komplet uszczelek od przepustnicy, odmy i kolektora. Dodam ze to nie typowy objaw ssania, obroty sa nienaturalnie wyzsze. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 18 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0Del Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Napisz więcej szczegółów. Kilka dziwnych faktów zauważyłem. Samochód czasem robi żabę na zimnym silniku itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja też mam ten problem a do tego obroty falują + żaba :( Jakoś z tym żyję chociaż klnę pod nosem. Serwis bezradny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Jak najbardziej "zabe" rownież robi, zawsze na zimnym. Czytalem cos nt silnika krokowego, ze moze byc brudny etc. Czy ktoś pomoże go zlokalizować pod maską? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 22 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 ten silnik chyba nie ma krokowego, obroty są sterowane przez komputer. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Widzę, że nie tylko ja mam taki problem. Czy ktoś wie jak go rozwiązać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Podepnę się pod temat z podobnym zagadnieniem. Poniżej filmik pokazujący co się dzieje chwilę po odpaleniu. Ewidentnie słychać ssanie i obroty trochę falują. Czy to normalne? Występuje tylko po dłuższym postoju (nocy). Mój film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Czy przypadkiem nie macie widocznych wycieków oleju na pokrywie zaworów z prawej strony ? Tam znajduje się taki odstojnik oleju, który ma osobną pokrywę. U mnie z pod niej był wyciek i po jej zdjęciu mechanikowi ukazał się taki widok: Po wyczyszczeniu tego syfu, wymianie uszczelek i czyszczeniu przepustnicy, falowanie ustało. Edytowane 31 Maja 2017 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ja mam tak samo jak Pbet. Dodam tylko, ze czyszczenie przepustnicy nic nie dało(wszystkie uszczelki wymieniłem poł roku temu i czyszczenie przepustnicy też robiłem wtedy, jednakże nie miałem zadnych problemow z obrotami wtedy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Dziś mi w ASO przeczyścili przepustnicę i przeprowadzili jej adaptację. Diagnosta powiedział, że to może być przyczyna chociaż okaże się jutro rano :) Spece w ASO twierdzili też, że na ssaniu skakanie rzędu 50-100 obrotów to nic dziwnego i nie powinno martwić. Edytowane 6 Czerwca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Pbet: Czekam na info jutro czy to pomogło, świadczyłoby to o fakcie, że u mnie potrzebne jest adaptacja turbiny. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Niestety bez zmian. Na ssaniu dalej wskazówka delikatnie pływa. Silnik dążąc do 950 obrotów zmniejsza je stopniowo od 1100 (w trakcie podnosi kilka razy o 50-100 obrotów w stosunku do wartości wyjściowej). Gdy dojdzie do 950 obrotów jest spokój. W ASO mówili, żeby się tym nie przejmować (jeździć, obserwować). Ponoć problem by był gdyby te skoki miały wartość 500 albo 1000 obrotów. Powiedzieli też, że jak nie pomoże to trzeba będzie zostawić auto u nich na noc. Na razie odpuszczam bo nie mogę sobie na to pozwolić, a po tym jak ssanie się skończy nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 No to problem mamy nadal nierozwiązany. Racja niby nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu, ale jednak - strasznie drażni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Szkoda, że nie mam nikogo zaprzyjaźnionego z CLIPem w pobliżu miejsca zamieszkania. Umówił bym się na poranne podłączenie i odpalenie. Ciekawe czy coś by wykazało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Przyjdzie pewnie czas, że i ja tym sie na poważnie zajmę i pojezdze po serwisach, bede informowac na bieżąco jak cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi