ArturMegane Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Cześć, Szukam interfejsu głównie do odczytywania i kasowania błędów. Sporo jest tego typu gadżetów na rynku i ciężko mi wybrać coś wartego uwagi. Co polecacie w cenie do 100zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 ELM327 oparty o PIC18F25K80 lub vGate iCar3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Który lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 ELM327 chyba będzie trochę tańszy, a oba tak samo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 1 godzinę temu, Papf napisał: ELM327 oparty o PIC18F25K80 Odradzam. Kupiłem i nie działał. 1 godzinę temu, Papf napisał: vGate iCar3 Polecam. Mam i działa. Z tym, że błędów zapisanych w pamięci w aplikacji Torque nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 To, że Tobie nie działał nie znaczy że jemu nie będzie (może po prostu dostałeś felerny egzemplarz ) - dodatkowo przypominam iż iCar3 też Ci przez chwilę nie działał i chciałeś już reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 6 minut temu, Papf napisał: dodatkowo przypominam iż iCar3 też Ci przez chwilę nie działał i chciałeś już reklamować Akurat popełniałem błąd szkoleniowy i olałem instrukcję. Za pierwszym razem podłączałem z instrukcją w ręku i było ok, później bez instrukcji i nie było ok, a później znowu z instrukcją i już mam ją w głowie i jest ok A z tym PIC18F25K80 walczyłem długo, z instrukcją w ręku i skubaniec nie chciał zaskoczyć. Może był wadliwy, może nie. Sprzedawca mi później nie napisał, że sprawdził i oddałem mu dobry produkt więc może coś było na rzeczy. Szybko oddał pieniądze. Pomijając to wszystko iCar3 sprawia wrażenie lepszej jakości. Zaczynając od opakowania przez wykonanie samej "wtyczki". To tylko moje doświadczenia, a każdy może je weryfikować po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 @ArturMegane, jak możesz trochę dołożyć to za ok. 130 są do wyrwania klony Delphi DS150e. Zrobisz tym prawie wszystko to co Clipem. ICar i inne Elmy to przy tym zabawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 @Jottar przy pomocy DDT4ALL albo PyClip niewiele mniej podejrzewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walba Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Delphi DS150e nadaje się tylko do odczytu , więc nawet niema co porównywać do możliwości Clipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Kupiłem iCad3 chatę bluetooth i za Chiny nie mogę się podłączyć i odczytać błędów Pobrałem już chyba 10 aplikacji ze sklepu PLAY i du@a No chyba, ze robię coś źle... Jaka aplikacje polecacie do Megane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 @ArturMegane Twoje posty pasują raczej do tego tematu. Tam opisywałem swoje przygody, może Ci pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Dnia 27.02.2019 o 05:13, walba napisał: Delphi DS150e nadaje się tylko do odczytu , więc nawet niema co porównywać do możliwości Clipa. Można m.in. uruchomić wypalanie DPFa, zmienić konfigurację zegarów, zaprogramować wtryskiwacze... Clip na pewno oferuje więcej, bo jest dedykowany do Renault, ale Delphi też zrobisz naprawdę dużo i to we wszystkich markach samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stryjek998 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Co wybrać ? Zastanawiam się nad zakupem i mam dylemat ,który byłby lepszy ? https://allegro.pl/oferta/tester-diagnostyczny-vident-ilink400-ford-eu-ford-7904033060?fromVariant=7855640742 https://allegro.pl/oferta/polski-maxiecu-pelna-diagnostyka-serwisowa-pojazdu-6053103929 Ktoś mi doradzi i pomorze w wyborze ,będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Wg mnie z dwojga złego to: https://allegro.pl/oferta/polski-maxiecu-pelna-diagnostyka-serwisowa-pojazdu-6053103929, ale jeśli planujesz na dłużej związać z Renault i mieć dostęp do wszystkich funkcji to tylko sonda renault i Clip. Ale zaznaczam - to tylko moje skromne zdanie, słuchaj rady tych, którzy mieli do czynienia z tymi interfejsami i wiedzą jak się spisują. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi