Darek_W Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Witam Zamierzam z rodziną (syn,żona i ja) pojechać na wakacje. Chcielibyśmy zabrać ze sobą przynajmniej 2 rowery (mój i syna). Problem w tym że w mojej megance nie ma haka. Czy ktoś sprawdzał czy do bagażnika zmieszczą się rowery? Edytowane 30 Maja 2017 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Nie sprawdzałem tego teraz u siebie ale w poprzednim MII kombi woziłem dwa rowery. Musiałem odkręcać przednie koła i składać kanapę także wątpię byś się zabrał na wakacje z bagażami, rodziną i chociaż jednym rowerem :) Z opisu nie wynika czy masz kombi czy hatchback. Jeśli kombi pokombinuj konfiguracje i cudem może się uda, jeśli hatchback to wydaje mi się, że można zapomnieć. A relingów na dachu brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Kombi czy hathback? Jakie rower? Składaki czy miejskie z kołami 28 cali? Za mało informacji. Zresztą najprościej to wziąć te rowery i sprawdzić czy wejdą. Na pewno będą latać i zniszczą środek. Nie lepiej kupić bagażnik na rowery? tutaj masz bagażnik na klapę: http://allegro.pl/bagaznik-na-3-rowerowy-na-klape-hi-bike-i6808513464.html Edytowane 30 Maja 2017 przez sebastian_wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Moje rowery: mój Kross Hexagon V3, syna B"twin RockRider 340 (w skrócie: górskie). Niestety moja Megane to hatchback. Oczywiście mam zamiar odkręcić koła i kierownicę. Nie posiadam również relingów. Jeśli bagażnik to tylko na dach, ale boję się o jazdę z takim obciążeniem Edytowane 30 Maja 2017 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 A czego się bać. Ja woziłem swoje 3 rowery w HB na bagażniku dachowym po 600km i było ok i to na każde wakacje nad morze. Tylko trzeba uważać na wiatr boczny i ograniczyć prędkość do 100km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Najlepsze wyjście tak jak kolega Aston76 pisze. Relingów nie masz ale na Allegro jest spory wybór bagażników dachowych dla aut bez relingów. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Ja mam Coupe i dwa górskie Hexagony do bagażnika wsadziłem, plus cały bagaż. Tyle, że miałem złożone siedzenia z tyłu. Zdecydowanie lepszy jest bagażnik dachowy. Na autostradzie spokojnie jechałem sobie 130. Owszem, dyskomfort psychiczny jest, uważać na wiatr i zakręty trzeba, ale to wciąż dużo wygodniejsze rozwiązanie. Polecam bagażnik "za widelec" - nie gibają się przy nim rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 A ja polecam bagażnik na hak :) Można śmigać jak bez rowerów no i nie trzeba obciążać kręgosłupa przy montażu, dodatkowo montaż samego bagażnika zajmuje dwie minuty (mechanizm nożycowy). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi