damianmail Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam poniżej linki pokazujące jak można zmienić wnętrze Megane :) OŚWIETLENIE LED KABINY , Paski + wymienione wszystkie żarówki 5W5 na LED (białe zimne światło)+ LED tablica rejestracyjna PASKI LED NA DRZWIACH - NIESAMOWITY EFEKT WIECZOREM I W NOCY: PROSZĘ OBEJRZEĆ MOJE 2 FILMY NA YOUTUBE: UZYSKANY EFEKT JAK W NOWYCH SAMOCHODACH KLASY ŚREDNIEJ I WYŻSZEJ .MONTAŻ NIE WYMAGAŁ ŻADNYCH PRZERÓBEK INSTALACJI. NIE ZOSTAŁA TEŻ USZKODZONA W ŻADNYM MIEJSCU ORYGINALNA TAPICERKA . LEDY ZAPALAJĄ SIĘ AUTOMATYCZNIE RAZEM Z AUTOMATYCZNYMI ŚWIATŁAMI PO ZMROKU. W razie pytań, proszę o kontakt e-mail [email protected] Pzdr. Damian A po co kolega krzyczy w poście?? Aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1e Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Jakie koszty takiej modyfikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 brakuje jeszcze prezentacji przy parkowaniu tyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Montowanie takich pasków, to jak montaż reflektorów BMW look do 25 letniej Calibry. wiocha i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gainer016 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Witam, chciałem się z wami podzielić modyfikacją oświetlenia wnętrza Ambient lighting LED, narazie tylko z przodu, megane ma idealną wnękę na tego typu oświetlenia, mam nadzieje że wam się spodoba. Możliwe są też inne kolory ale te idealnie pasują do wnętrza megane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Gratulacje! Super sprawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Wygląda super. Gdzie można coś takiego kupić ? Pod które przewody w drzwiach się wpiąłeś ? Światłowód nie wysuwa się ze szczeliny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Wyglada nieźle , i estetycznie . Mógłbyś podać jakiego rodzaju to jest oświetlenie i gdzie się podpinałeś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Podpinam, jak to ogarnąć i gdzie kupić odpowiedni sprzęt ? Pokaz jeszcze jak to wygląda jak się nie świeci na drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Świetna robota. Widziałem w TVN Turbo jak robił coś takiego. Jesteś w stanie przygotować tutorial? Byłoby miło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sbenios Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Był już podobny temat: Mój odnośnik Te listwy można zakupić np na Aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gainer016 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam, oświetlenie zakupiłem na aliexpress, ciężko to dostać u nas, jest to coś takiego : https://pl.aliexpress.com/item/1M-Atmosphere-Lamps-Car-Interior-Light-Car-Ambient-Light-Cold-Light-Line-DIY-Decorative-Dashboard-Console/32791236136.html Do tego dostajecie przetworniczkę, bo pracuje to na wysokie napięcie ale z niskim prądem. Także jakby ktoś montował to należy zakupić tyle zestawów ile chce się zamontować bo do każdego musi być przetworniczka. Jeśli chodzi o montaż, należy zdemontować boczki tapicerek, gdzieś na forum jest instrukcja jak się do tego zabrać, żeby szkód było jak najmniej. A następnie ja podpiąłem się pod oświetlenie włączników od podnoszenia szyb, tam znalazłem w tych przewodach zasilanie do oswietlenia tych włączników. Z prawej strony chyba (+niebieski, - czarny) z lewej od strony kierowcy (+zielony, - czarny lub brązowy) ale nie pamiętam tej sekwencji, trzeba szukać kontrolką :) listwa świeci kiedy włączone są światła pozycyjne lub mijania, w dzień na światłach dziennych nie świeci bo wedy nie są też podświetlane włączniki - i dobrze :) Natomiast jeśli chodzi o spasowanie na całej dłgości wchodzi świetnie ciasno jakby oryginalnie pasowała, natomiast pod koniec po obydwu stronach jest szersza szczelina na odcinku ok. 10cm. należy czymś doszczelnić np wąska czarna taśma izolacyjna. Jeśli chodzi o tutorial, to szkoda że nie pmyślałem wcześniej (jestem nowy na forum), bo trochę pracy jest przy demontażu boczków i lubią pęknąć jakieś spinki ja musiałem 3 nowe dokupić :) ale jak wezme się za zrobienie tynych dzwi postaram się nagrać pracę lub zdjęcia porobić. Ale i tak oczekuje na światła a to potrwa około 25 dni jak to z Aliiexpress. :) pozdrawiam i dzielcie się ciekawymi modyfikacjami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 przerabiałem temat, fajne, ale jednak świeci już od wieczora i jazda na początku jest fajna ale później przeszkadza. Ja w weekend będę montował coś podobnego ale bez świecenia. Także opisze itp. Tak w tvn turbo to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Myślę, że te paski można zastosować w jakimś lepszym miejscu w samochodzie, tylko gdzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 w jakim innym miejscu lepszym? Skoro nie wiadomo gdzie to chyba lepszego miejsca nie ma. Bajer fajny, ale razi po oczach i tyle. Przydałby się ściemniacz / wyłącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi