Konrados1906 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Witam. Mam taki problem, przy puszczaniu sprzęgła szczególnie na 1, 2, 3 biegu i też szczególnie (ale nie tylko) przy zimnym silniku, szarpie nawet gdy robie to dość delikatnie. Drugim zjawiskiem jest związany z tzw "butowaniem" czyli przy jeździe na wysokich obrotach, wtedy przy zmianie biegów tzn gdzieś w połowie wciśnięcia sprzęgła czuć wyraźnie hmmm drgania pod pedałem i nie jest zbyt przyjemne, nigdy wczesniej z czyms takim sie nie spotkałem. Silnik 1.4 tce Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Konrados1906 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 a przy gaszeniu auta jest jakiś dziwny dźwięk i czy telepie autem? Obstawiałbym albo koło 2masowe albo któraś z poduszek mówi "papa" powoli (szybko) :D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrados1906 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Raczej nie telepie przynajmniej nie zauważyłem a mialem wczesniej seata z sypiącym się dwumasem wiec znam to uczucie Czy oba opisane przeze mnie objawy moga miec jedna przyczynę? Czy niekoniecznie Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Konrados1906 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Wiem o czym piszesz. W prawdzie mam inny silnik, ale efekt ten sam. U mnie dodatkowo występują wibracje w kabinie od silnika, więc teza z poduszką wydaje się zasadna :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrados1906 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Miałeś obydwa z tych objawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Konrad, nie kombinuj, tylko wystawiaj megane na otomoto, póki jeszcze śmiga :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Nie miałem, tylko mam :) To szarpanie występuje na zimnym silniku tylko rano. Po południu (po wyjściu z pracy), pomimo, że silnik jest zimny to szarpania nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrados1906 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) I bedziesz cos z tym robił? Czy narazie nie? Bo da sie z tym zyc ale denerwuje, a mechanicy... moga zdiagnozowac wszystko i na darmo wydawac pieniądze... Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Na razie z tym jeżdżę i się nie przejmuję. Jesienią planuję zmieniać rozrząd, więc wtedy mechanik będzie miął okazję obejrzeć dolną poduszkę. Być może to właśnie ona powoduje takie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Mam podobnie, jednak nie zawsze. Dzieje się tak przy niższych temperaturach, poniżej 5 stopni i oczywiście przy zimnym silniku, najczęściej po nocy. Jednak gdy kilka razy wcisnę sprzęgło zanim ruszę autem, szarpanie nie występuje. Stąd mój wniosek, że to sprzęgło :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi