Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

cinas

Nowe forum i ... braki

Recommended Posts

Jakoś może się przyzwyczaję ale :

Nie mogę wyszukać hostingu ze zdjęciami , brak podpisu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Na razie te opcje są niedostępne jak kilka innych, Krzychu cały czas pracuje, ale to musi potrwać.

W czasie mojej obecności na forum jest  to trzeci skrypt, zawsze coś się zyskiwało i jednocześnie traciło.

Jak Krzychu doprowadził do tego że forum zaczęło mięć większą funkcjonalność okazywało się że skrypt nie jest już wspierany i trzeba znowu rewolucję robić. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

:-)

Szkoda hostingu bo fajnie było można opanować zdjęcia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@cinasPewnie będzie, ale za jakiś czas, na razie trzeba wklejać fotki jako załączniki. wiem że to nie rozwiązuje problemu, ale...

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@cinas, korzystaj z załączników. Nad załącznikami też można "jakoś" panować:
http://megane.com.pl/attachments/ (link widoczny w menu użytkownika).

 

Pisząc nowego posta możesz łatwo użyć istniejących już załączników - przycisk "Wstaw inne multimedia". Poniżej przykład, fotka odkopana w 10 sekund, z początków istnienia forum. 

.fotka_alu1.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Panowie a jak wstawić miniaturkę? Wczoraj gdy dodałem jedno zdjęcie jako załącznik wskoczyło na stronę w pełnym rozmiarze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@pbet miniatury załączników są już dostępne.


Test nowego zdjęcia (jeden załącznik wstawiony 3x)

Avatar-Sucks.jpgAvatar-Sucks.jpgAvatar-Sucks.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W starym forum można było uaktualnić swoją ostatnią wypowiedź tak jakby wpisując nowy post (jeśli mój był ostatni) i wskakiwało do starego z adnotacją "dodane xx.xx.xxxx". W "nowym" forum nie zadziałało i niestety wstawiłem nowy post ;/ Da się to zmienić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Scalanie postów działa, jak mnie pamięć nie myli scalenie postu zostanie wykonane jeżeli kolejny post zostanie napisany w ciągu 6 godzin. Zwiększymy czas.

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niestety zniknął prefiks Megane III phIII, o który wnioskowałem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@pbet prefix jest, napisz proszę w którym konkretnie forum go brakuje do wybrania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie :-) Na liście nie było phIII do wyboru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W starym forum była zakładka brzmiąca mniej więcej "posty od ostatniej wizyty".  Świetna rzecz to była. Tutaj tego nie widzę. Czy chodzi o nieprzeczytane posty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kliknięcie w to miejsce załatwia sprawę:

image.thumb.png.25ecf8efba02798c0029140cee8840c5.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Później można już sobie dowolnie ustawiać zakres wyświetlanych danych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie mogę dodać zdjęcia w formacie JPG a niby akceptowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za sygnał! Sprawdzę co jest grane.

Winna była wielkość liter. Proszę sprawdzić teraz.

Jeżeli nadal nie możesz wgrać pliku, zmień wielkość liter jego rozszerzenia na małe np. jpg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie niestety też wystepuje problem z dodawaniem zdjęć - pojawia się komunikat o typach plików. Próbowałem zapisać zdjęcia w różnych formatach i za każdym razem to samo (sprawdzone na firefoxie i chrome).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tymczasowo zezwoliłem na wszystkie typy plików.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A ja mam prośbę, aby mi ktoś wytłumaczył lub coś poprawił.

W starej wersji, było wszystko dobrze, teraz po nowemu nie dostaję żadnych powiadomień na maila. Nie ważne czy to o odpowiedzi w obserwowanym temacie, czy ktoś do mnie napisze pw. Dopiero jak wejdę na forum, to mi się wyświetla, że coś jest do mnie. Pobawiłem się ustawieniami ale dalej nic. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam,

 

Sprawdzę działanie powiadomień na kontach testowych. Dzięki za zgłoszenie problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W poprzedniej wersji forum kiedy ktoś edytował post np. uaktualniając go o dodatkowe informacje było to widać w "aktywności". Aktualnie nie widać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×