dki Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Witam, megane II 2004r 1500 dci pod filtrem oleju mam urwany kabel,od czego on jest? Próbowałem wyciągnąć ów wtyczkę ale nie chce wyjść.Jakieś porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Z tego co pamiętam to pod filtrem jest czujnik poziomu oleju. Taki podłużny kawałek metalu wchodzadzyu pod kątem w blok do miski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_79 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 A jak odpiąć wtyczkę? Gdzie nacisnąć, nadusić, podważyć? Bo u mnie przewód jeszcze się nie przerwał, ale niewiele mu brakuje... Tylko nie wiem, jak odpiąć wtyczkę od czujnika. Pozdrawiam, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Od strony bloku silnika powinno być zabezpieczenie, Odciągasz i do góry. Powinno wyjść bez większego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_79 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Dla potomności: Jak odpiąć wtyczkę czujnika ciśnienia oleju w 1.5 dci? Chodzi o ten czujnik znajdujący się pod filtrem oleju. Wtyczka z jednej strony (na obwodzie) jest wyraźnie grubsza. Tam kryje się zatrzask pozwalający ją odpiąć. Trzeba go nacisnąć - dosyć mocno, skok ok 2-3 mm. Zatrzask naciskamy od strony przewodu, a nie czujnika. Z wciśniętym zatrzaskiem, wtyczkę wyciągamy z gniazda. Uwagi: u mnie wszystko, co poniżej filtra oleju było zawalone mieszanką oleju i piachu... Chyba ktoś kiedyś rozpoczął wymianę oleju od odkręcenia filtra. Wtyczka przed wypięciem wymagała solidnego oczyszczenia. Dopiero po tym mogłem wyczuć, jak ją odpiąć. Pozdrawiam, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi