damian2011 Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) Ściągnąłem pyclipa i na moim elm 327 wyskakuje taki obraz i teraz mam pytanie jakie elm 327 pójdzie na pyclip . Ewentualnie co polecacie na androida do sprawdzania parametrów dpf masa osadów itp. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez damian2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToLa Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Panowie mam problem z instalacją , robię wszytko z godnie z instrukcją . I w tym momencie mam problem : Jak klikam na Zapisujemy plik. W programie SL4A znów zaznaczamy plik pyren_4a_launcher.py ale tym razem klikamy na ikonkę z czarną konsolą. to mam komunikat następujący : Unable tu run /storage/sdcard/sla4/scripts/pyren_4a_launcher.py Edytowane 4 Czerwca 2019 przez ToLa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2011 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Dnia 27.05.2019 o 20:49, damian2011 napisał: Ściągnąłem pyclipa i na moim elm 327 wyskakuje taki obraz i teraz mam pytanie jakie elm 327 pójdzie na pyclip . Ewentualnie co polecacie na androida do sprawdzania parametrów dpf masa osadów itp. Z tym elm śmiga aż miło https://allegro.pl/oferta/interfejs-elm327-bt-obdii-chip-pic18f25k80-torque-6306582561 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apw911 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Czy ktoś z was spotkał się z problemem kiedy to w programie PyRen podczas skanowania pojazdu w poszukiwaniu ECU nagle w różnych momentach zrywane jest połączenie bluetooth? Błąd brzmi mniej więcej "Bluetooth is not ready for this ConnId". Dzieje się to w różnych momentach, czasem od razu czasem pod sam koniec. Łącze się za pomocą polecanego vgate iCar3 z pojazdem Megane II ph 2. Jeśli chodzi o program PyClip to nie widzę tam na liście pojazdu Megane II... Edytowane 16 Czerwca 2019 przez apw911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Mam vgate iCar3 a w telefonie PyClip 2.1 (baza 182) pobrany z https://www.drive2.ru/b/501493851572142178/ Megane II jest na liście, łączy się szybko, wyszukiwanie ECU trwa około minuty. Znajduje 7 ECU z bazy 95 przeszukiwanych. Jedyny problem jaki mam to język francuski :( Na laptopie z Windowsem 10 próbowałem uruchomić DDT4ALL oraz Pyren (z powyższego linku) i też śmigają. Być może u Ciebie problemy stwarza jakiś tryb oszczędzania energii w bluetooth. Spróbuj z innego telefonu czy komputera. Nie da się też wykluczyć, że ELM jest wadliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apw911 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Dnia 17.06.2019 o 13:33, Felson napisał: Mam vgate iCar3 a w telefonie PyClip 2.1 (baza 182) pobrany z https://www.drive2.ru/b/501493851572142178/ Megane II jest na liście, łączy się szybko, wyszukiwanie ECU trwa około minuty. Znajduje 7 ECU z bazy 95 przeszukiwanych. Jedyny problem jaki mam to język francuski :( Na laptopie z Windowsem 10 próbowałem uruchomić DDT4ALL oraz Pyren (z powyższego linku) i też śmigają. Być może u Ciebie problemy stwarza jakiś tryb oszczędzania energii w bluetooth. Spróbuj z innego telefonu czy komputera. Nie da się też wykluczyć, że ELM jest wadliwy. Dzięki wielkie! Może warto było by dodać taki wpis do pierwszego posta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 pytanie . Mam Mégane 2 pH 2 2008. Co ja mogę włączyć/ wyłączyć tym programem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 a co byś chciał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys315 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Dnia 28.02.2019 o 18:39, lordboss napisał: Dzięki za link, znalazłem go wcześniej ale nie chciało się pobrać. Niestety w tym programie też nie działa. Znając moje szczęście pewnie elm problem robi Poradziłes sobie z problemem? Ja mam tak samo jak Ty z obydwoma programami. Próbowałem na 3 różnych interfejsem i nic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 (edytowane) Dnia 26.06.2019 o 00:02, TheOktik napisał: a co byś chciał? Zmniejszyć rezerwe, zmniejszyc przegląd. I nie wiem co tam jest ... marzy mi się opcja dośwetlania ale nie wiem czy w tej pcji było. I oczywiscie kasowanie i skanowanie błędów Edytowane 30 Czerwca 2019 przez kaza2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Dnia 29.06.2019 o 20:12, kaza2 napisał: Zmniejszyć rezerwe, zmniejszyc przegląd... opcja dośwetlania; kasowanie i skanowanie błędów Jako, że mam bida wersje OBD na bluetooth (i nie działa z apką na fona) to na PyRenie (po OBD na USB do laptopa - chip PIC18F25K80) można: - zmienić rezerwę (do wyboru 6l i 11l) - zmienić liczbę km do przeglądu - mi się udało maksymalnie wpisać 30000 km Doświetlania zakrętów nie ma - też na to liczyłem ;) Szukanie i kasowanie błędów działa bardzo dobrze. W mojej bazie niektóre tłumaczenia są upośledzone, ale i tak lepsze niż w Delphi. Ale trzeba uważać co się klika. Jak coś zmieniłem to nie mogłem nic zrobić. Wyskoczył błąd hamulców, rozłączyło OBD i nawet Renia się zamknąć nie chciała dać - zero reakcji na kartę. Dopiero odpięcie akumulatora pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 ja własnie chcialem 15000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_el Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Da się 15 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) Panowie powiedzcie mi co nie teges..... Niby łączy się. Dobra połączylo mnie ale dziwne bo łączy z 11 i chyba 7 i mam całkiem inny układ menu Edytowane 6 Lipca 2019 przez kaza2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikor11 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Witam, gdzie się zmienia przegląd na 15tyś km i czy da się zmienić jezyk na angielski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi