Adam89 Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Cześć. Przede wszystkim witam wszystkich jako nowy użytkownik forum Nasza (moja i mojej żony) "Megi" została ostatnio podpięta pod komputer u znajomego mechanika i zwróciło kilka błędów. Nigdzie nie mogłem znaleźć co dokładnie oznaczają... Mechanik w salonie powiedział, że to "trzeba podpiąć pod ich komputer, bo on kodów na pamięć nie pamięta" - tylko oczywiście za podpięcie już chce pieniądze... Więc prośba do Was - czy pomożecie w identyfikacji co oznaczają te błędy? 1) DF093 2) C121D1 3) 0420DE Nie wiem czy uda się zidentyfikować wszystkie, ale liczę, że przynajmniej część tak. REGULAMIN 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER... - mireczek01 Poprawione. Edytowane 11 Września 2017 przez Adam89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 10 minut temu, Adam89 napisał: DF093 Raczej sonda lambda za katalizatorem. 12 minut temu, Adam89 napisał: C121D1 Jakiś dziwny kod, czym robił diagnostykę ten mechanik? Szukając to chyba uszkodzony czujnik wałka rozrządu. 16 minut temu, Adam89 napisał: 0420DE Tego to nie mam pojęcia. Może coś - ktoś napisze. Myślę, że najlepiej jak byś jednak poszukał kogoś z CLIPem. Poszukaj kogoś w okolicach co ma CLIPa, np. na OLX. Często podepną pod komputer za niewielkie pieniądze i jeszcze czasami lepiej się na nim znają niż serwis. Dodatkowo zrobią pełną diagnozę i jeszcze prześlą ją na e-maila. Tam otrzymasz dokąłdniejsze kody błędów z lepszym opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 DF 093 - OBWÓD DOLNEJ SONDY LAMBDA czyli tej za katalizatorem C121D1- BRAK EMISJI SYGNAŁU Z SYSTEMU ABS/ESP W SIECI MULTIPLEKSOWEJ 0420DE - KATALIZATOR - przekroczenie progu EOBD emisji szkodliwych związków węglowodorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat Opublikowano 16 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Szanowni, czy ktoś wie dokładnie, co oznacza błąd c121d1, poruszony w wątku? Są podawane inne informacje. Może ktoś ma wiedzę, czy diagnoza urządzeniem clip powie coś więcej o takim błędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi