marek789 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Witam, jestem po wymianie wtryskiwaczy wraz z pompą wtryskową. Dodatkowo musiała zostać zdjęta głowica do wybicia wtrysku. Założone nowe uszczelki, podkładki pod wtryski itd. Lecz jest problem, wtryskiwacze nie leją wszystko jest w porządku lecz co chwilę pojawia się komunikat "fault injection" i obroty rosną na 1k obrotów. Komputer pokazuję dwa błędy DF060 - Wypadanie zapłonu cylinder 2 DF015 - Obwód sterujący przekaźnikiem głównym - stały niski poziom Co jest nie tak? Wtryski prawidłowo dociągnięte dokładkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Nikt nie jest w stanie pomóc? Bardzo zależy mi na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 To jest 1,9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 1.5 dCi. W takim dziale jest ten temat z resztą też mam uzupełnione informacje o pojeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Co do błędu DF015 to należałoby sprawdzić w module UPC (pod maską) czarną wtyczkę 4-pinową. Jest to zasilanie przekaźnika wtrysku. Błąd o wypadaniu zapłony może być spowodowany usterką elektryczną wtryskiwacza. Jak masz możliwość to zamień wtryskiwacze miejscami np. 2 z 1 i zobaczysz czy błąd powędruje za wtryskiwaczem czy dalej pozostanie na cylindrze 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Nie widzę ze smartfona. Ja sprawdzilbym kompresję. Po zdjęciu głowicy to należy zrobić. Głowica była planowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 5 godzin temu, aniewa napisał: Co do błędu DF015 to należałoby sprawdzić w module UPC (pod maską) czarną wtyczkę 4-pinową. Jest to zasilanie przekaźnika wtrysku. Błąd o wypadaniu zapłony może być spowodowany usterką elektryczną wtryskiwacza. Jak masz możliwość to zamień wtryskiwacze miejscami np. 2 z 1 i zobaczysz czy błąd powędruje za wtryskiwaczem czy dalej pozostanie na cylindrze 2. Błąd DF015 po skasowaniu już się nie wyświetla w ogóle. Co do wypadania zapłonu zamieniłem wtryskiwacz drugi z pierwszym i błąd przeniósł się na 1 cylinder. Miałem jeszcze jeden wtryskiwacz co prawda uszkodzony bo przelewał ostro ale elektronika wtrysku sprawna, przełożyłem górę do sprawnego dołu i jest w porządku. Tylko się zastanawiam jeszcze jak z kodem do adaptacji który wpisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Wpisz ten co jest na zamontowanym wtryskiwaczu. Sam zaworek niewiele zmienia. Edytowane 26 Września 2017 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi