deku Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Komfort jest też latem Sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 @pbet ciekawy patent, nigdy nie myślałem o stosowaniu pokrowców na wycieraczki, nigdy też tego u nikogo nie widziałem. Może bym to teściowi podpowiedział - ile to kosztuje, ca.? Generalnie ja również problemu >>nie znam<<, bo 2 metry pod ziemią mam w zimie najmniej 8-10 st. C. Niemniej bywały czasy, że wycieraczki musiałem podnosić - z czym w Megane III jest problem. Myślę, że to realny problem nawet przy wymianie piór - po co mają jeździć na sucho, po brudnej szybie? Patent z VW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Te maty są przytrzaskiwane drzwiami i mają jeszcze gumki, które można naciągnąć na lusterka. Dobrze trzymają się auta. To była tania impreza. Kupiłem kiedyś na jakimś gruponie dwa komplety. Nie pamiętam ile to kosztowało dokładnie ale chyba nie więcej niż 30 zł za wszystko z przesyłką. To będzie trzecia zima i nadal nadają się do użytku (można prać choć jeszcze tego nie robiłem) podczas gdy zwykłe maty z "amelinium" czasami nie wytrzymywały sezonu i darły się przy szwach. Podpowiedz teściowi, a zyskasz kolejny + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9986 Opublikowano 29 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Temat uważam za zamknięty, kupiłem matę na przednią szybę wraz z pokrowcem na wycieraczki. Dzięki wszystkim za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Może podepnij foto/skan etykiety, napisz jak pasuje na szybę, a później jak się sprawuje w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9986 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Maty z tej aukcji bez etykiety http://allegro.pl/mata-oslona-na-szybe-antyszronowa-gratisy-na-zime-i6956338270.html. Ze względu na brak mrozów i czasu, jeszcze nie testowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Najważniejsze jest to jak pasuje na szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weberr Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Panowie, zima już dobrze za pasem, a ja dalej marnuje czas o poranku na zdrapywanie szronu. Więc pytanie do was. Lepiej kupić jakaś zwykłą osłonę przeciwszronową na szybe czy może lepiej zainwestować w taką plandekę http://pokrowce.com/plandeki-na-samochod/1071-plandeka-samochodowa-perfect.html ? Użytkował może ktoś takie cudo podczaś zimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Będzie Ci się chciało to zakładać, ściągać, a później zanosić gdzieś żeby przechować do wyschnięcia? Bo chyba nie masz zamiaru wozić tego w bagażniku? Inna sprawa, że jak się komuś spodoba to sobie to po prostu zabierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dnia 15.10.2017 o 18:50, niebianskaskurwoala napisał: Kurczę montować i demontować to codziennie, pewnie będzie trwało to dłużej niż obskrobanie tych szyb. Szczególnie, że nie co noc musi przyjść szron/śnieg, a zakładać wypada... Wolę założyć matę na szybę przednią niż ją skrobać i rysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dokładnie. Dziś pierwszy raz od dawna musiałem to zrobić bo cały dzień na lekkim minusie (-3) ale już o 20 było -6 więc w nocy będzie pewnie jeszcze niżej. Na lekki mróz pomagają też dobre jakościowo płyny do odmrażania ale trzeba kupić naprawdę dobry żeby nie zamarzł od razu po ruszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Poszukajcie u siebie na wyprzedażach w Biedrze. ja kupiłem dwie sztuki do swoich aut, pokrowce. Były w miksie samochodowe z motocyklowymi, cena 60zł za sztukę - nie chcą przecenić. Ale sprawa fajna. Zakrywa mi wszystkie szyby oprócz tylnej, jest na 4 szt. plastikowych haczyków, zapinam o rant nadkoli w Scenic RX i Koleos. Spokojnie zakryłyby też tylne szyby tzw. 5 drzwi, ale niestety w obu pojazdach mam anteny CB, więc nie chcę połamać, ewentualnie przedziurawiać tych plandek. Ale jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Było o zimie to trochę o lecie. Macie jakieś sprawdzone maty odbijające promienie słoneczne na wypadek dłuższego postoju w szczerym słońcu? Ja w weekend kupiłem jakiś badziew w Auchan za 7 zł ale jest za mała na szybę w MIII więc dam ją tacie do Clio, a za chwile Rio. Dziś natrafiłem na fajną, porządną matę za 17,99 zł w Netto. Jest duża, porządna, gruba i dość sztywna. Jakby ktoś szukał to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jakby ktoś szukał maty na zimę do MIII to polecam z Kauflandu, marki K-Classic bodajże za 12,99 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiq Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Kiedyś bawiłem się w matę, aktualnie juz się nie bawię z uwagi na to, że dwa razy mi ukradli. Mata nie była dużo warta, ale ktoś skorzystał. Mieszkam niestety na osiedlu, na którym zdarzały się kradzieże. Tak wiec bawię się w samodzielne usuwanie śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi