szmydu Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Ostatnio zauważyłem, że mam uszkodzoną wtyczkę przy wiązce, którą wpina się do przepustnicy. Wyłamany jest zatrzask. Udało mi się zorganizować sprawną wtyczkę, lecz nie mam pojęcia jak ją przełożyć. Czy jest jakiś sposób na wyciągnięcie z niej kabelków, razem z tymi blaszkami ? Niestety nie widzę nigdzie miejsca, w którym mógłbym coś podważyć żeby ją otworzyć. Wtyczka wyglada tak: Edytowane 12 Listopada 2017 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Jest sposób, ale to zegarmistrzowska robota. Spójrz przez porządną lupę z czoła wtyczki na blokadę pinu. Robimy to igłą ( czasem musi być na końcu wygięta ). Po jej pokonaniu przewód z pinem wychodzą po wyjęciu gumek zabezpieczenia przeciwwilgociowego. Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Czyli mam zacząć od wyciągnięcia tych gumek z tyłu wtyczki, czy też od zwolnienia tych blokad ? Z tego co widzę na dołączonym zdjęciu, to blokada pinu znajduje się od góry pinu i/lub od dołu. Wtyczki są bez problemu dostępne na allegro, co ciekawe jako wtyk do niemieckich samochodów, chyba rzeczywiście megane 3 jest bardziej niemiecka od poprzedników ;) Edytowane 13 Listopada 2017 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Elektronika w Renault jest niemiecka. Blokady pinów zawsze są od dołu, żeby przy wkładaniu wtyczki nie wypadły. Na zdjęciu widać sprężynujące wypustki z boku pinu. Sprawdź, czy tylko jednostronnie. Edytowane 13 Listopada 2017 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi