Bwitala98 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Witam, posiadam Renault megane 2 1.9 dci 2003r. Jak widać na załączonym zdjęciu poszukuje odpowiedzi na pytanie? Do czego służy to wejście znajdujące sie w środkowej części pojazu, zaraz pod przyciskiem świateł awaryjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Do podłączenia interfejsu diagnostycznego czytaj "komputera". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bwitala98 Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelon Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Tak jak napisał pbet to jest interfejs komputera coś takiego jak usb w komputerze.Służy do diagnostyki ,popularnie sie to chyba nazywa interfejs obd2 https://pl.wikipedia.org/wiki/OBD Edytowane 27 Listopada 2017 przez camelon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Jak już o wejściach mowa to w M3 takowe gdzie się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 W tym samym miejscu. Nie masz tam zaślepki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Mam faktycznie!a ja myślałem że są tam wejścia audio jak u ojca clio3 dzięki za podpowiedź. Mam elm kostkę i zwykły program na telefonie kiedyś podglądałem parametry w fiescie żony i w poprzednie M2 ba nawet skasowałem jeden błąd!Ale tu raczej nie będę pchał łap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 ROBRAT nie ma się co bać ja mam adapter obd2 bluetooth i z apką torque całkiem dobrze to pracuje, jak chcesz coś podejrzeć to fajne narzędzie a i błędy niektóre skasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Mnie do tego przekonywał taksówkarz, z którym jechałem we wrześniu (Scenic II 2003, 1.6 16V). Facet sporo >50 i spokojnie sobie radził z programem Torque i interfejsem z połączeniem Bluetooth. Wspominał o kasowaniu błędów (przydało mu się do usunięcia błędu z elektrycznym hamulcem awaryjnym, który utrudniał jazdę). Mnie interesuje tylko wyłączenie auto start-stop, a tu chyba tylko Clip (?), więc na razie odłożyłem sprawę gdzieś na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Dnia 29.11.2017 o 09:34, tomqu86 napisał: ja mam adapter obd2 bluetooth i z apką torque całkiem dobrze to pracuje, jak chcesz coś podejrzeć to fajne narzędzie a i błędy niektóre skasuje. a tak na prawdę te adaptery w połączeniu z różnymi aplikacjami na byle smartfon to dają w miarę wiarygodne dane czy pic na wodę, a przy okazji co można zepsuć w aucie??? Tacie coś na przykład? Edytowane 10 Grudnia 2017 przez prezes72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi