robertb43 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Witam, uszkodzony mam parownik klimatyzacji, z czym się wiąże wymiana, czy to wogóle możliwe. Szukałem po necie nowego jako część zamienna ale nic nie mogę znaleźć (może ma ktoś namiary na nowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gery89 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 ja wymieniałem w wakacje, parownik jest razem z chłodnica bodajże, mnie mechanik zamawiał kosztowało mnie to chyba razem z gazem 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 26 minut temu, Gery89 napisał: parownik jest razem z chłodnica bodajże Z chłodnicą jest osuszacz, parownik to część nagrzewnicy wewnątrz kabiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertb43 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Z tego co się dowiedziałem to trzeba wymontować kompletny układ ogrzewania, czy ktoś już to robił może jest jakiś manual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterALP Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) Witam i jak poradziłeś sobie z tym tematem ? U mnie dzisiaj stwierdzono ten sam problem, w ASO mieszalnik powietrza z którym zintegrowany jest parownik to koszt 4100zł + robocizna, a więc kosmiczna cena. Fajnie jak by to ktoś regenerował tzn wymieniał sam parownik. Edytowane 29 Maja 2018 przez TwisterALP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoAh Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Dostać się do parownika to trzeba dechę prawdopodobnie rozebrać, jest razem z nagrzewnicą i mikserem. Gość u znajomego w audi ok 600 zł wycenił samą robote plus część, ktòrej nie ma tylku używki. Muszę dobrze zweryfikować potrzebę u siebie wymiany bo dużo roboty i kasy i możliwość pszczółek po montażu do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi