m-c-ool Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam serdecznie , dzsiaj robiłem mały "przegladzik" autka , sprzątałem trochę dolewałem płynu do spryskiwaczy , otwieram sobie korek od zbiornika wyrównawczego układu chłodzenia a tam taki psikus jak na zdjęciu, jak ostatnio tam zaglądałem to było czyściutko , w lutym był wymieniany rozrząd i płyn przy okazji . Jak myślicie co to może być ? Autko było zagrzane ale nie było bulkania ani nic w tym stylu płyn był "spokojny". Trochę mnie to zmartwiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Poczytaj tutaj lub tutaj. Może jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ok w przyszłym tygodniu zamówię tą uszczelkę termostatu i sprawdzimy , bo autko ma prawie 320kkm a za mojej kadencji nie było to wymieniane (5lat) i wygląda raczej jak by nigdy nie było ruszane . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 U mnie po założeniu instalacji gazowej też płyn w układzie ściemniał, a w zbiorniku wytrąciła się na ściankach cienka warstwa prawie czarnego osadu. Początkowo myślałem, że może płyn tak zareagował na zastosowane do podłączenia reduktora węże gumowe. Teraz raczej jestem przekonany, że przy zakładaniu instalacji gazownik musiał trochę płynu i być może był to efekt reakcji płynu oryginalnego z tą dolewką. Być może u Kolegi też coś takiego wystąpiło, jeżeli wymieniany płyn nie był ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Raczej nie bo płyn był wymieniany na początku roku przy rozrządzie a przed zimą sprawdzałem wszystko i na pewno było ok, nie było żadnego syfu , wiec stało sie w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy. A gaz jest założony od 2007r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 U mnie to też nie zaraz po założeniu gazu się pojawiło, tylko po jakimś czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi