Banan3xL Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć, Jestem na etapie kupna Meganki III coupe. Cały czas szukałem wokół benzyny 110-130KM z myślą założenia LPG, tutaj dwie oferty wygrzebałem z Dieslem. https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-stan-perfekcyjny-1-9-dci-130-km-maly-przebieg-polecam-ID6z88Rb.html Ktoś z was może przez jakiś przypadek zwrócił uwagę na te ofery i może je z jakeigoś powodu polecić/ odrzucić? Edytowane 12 Stycznia 2018 przez Banan3xL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Witaj Oba te samochody są podobne, z tym że ten czarny jest sprowadzony z zagranicy, co czyni małowiarygodnym sam przebieg. Nie podobają mi się też czujniki parkowania zamontowane w dyfuzorze - wyglądają jak nieoryginalne, a dwa pozostałe jak oryginalne. Drugie auto jest z Polski, wygląda wizualnie gorzej (jak sądzę, nie jest odpicowane), ma pęknięty lewy tylny klosz od lampy. Sprzedający pisze o gwarancji - interesujące, można popytać jak to wygląda. Generalnie samochody z tych lat powinny tyle kosztować, co nasuwa jeden wniosek: z tym czarnym musiało być coś nie tak, skoro opłacało się go przywieźć i sprzedać za tyle samo co krajowy z "WSZYSTKIE POWŁOKI LAKIERNICZE FABRYCZNE". Jak chodzi o silnik 105/106 KM, to mam podobny, tyle że w Meganie II z 2008 (niewiele się różnił od tych z Meganów III z początków produkcji), jeśli przebieg jest prawdziwy i wszystko jest sprawne, to teoretycznie nie ma się go co obawiać. Raczej silnik z 2009, montowany w Megane III był jeszcze bardziej poprawiony jak w poliftowej dwójce z 2008. Edytowane 11 Stycznia 2018 przez konwil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan3xL Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ogromnie dziękuję za pomoc i za wyrozumiałość do żółtodzioba. "Generalnie samochody z tych lat powinny tyle kosztować" - rozumiem, że taki Megane 2009 rok powinien być w okolicach 20000? Dosyć cenne info dla mnie w razie negocjacji ceny. Ogromne dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 No tak sądzę. Teść ma 1.5 dCi 106 KM z 2010 (hatchback) - wg mnie jest warty mniej więcej 20 kPLN. Poczytaj też inne tematy, w sensie - innych użytkowników Forum - tam też znajdziesz masę wskazówek, przykłady ogłoszeń itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi