kubano Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Siema. Jestem Kuba, mieszkam w Kielcach. Miło mi do was dołączyć. Stoje przed wyborem auta. Próbuje przebrnąć przez setki ogłoszen, ażeby kupić coś przyzwoitego. Początkowo zdecydowany byłem na Mk7 Fiese- najlepiej +2013r po lifcie. Obecnie zastanawiam się nad wyborem Megane Coupe, a własnie W/W fiesty. Może ktoś stał przed podobnym dylematem? Wydac chce do 25tys i widzę, że w tym przedziale można spokojnie coś kupić. W grę wchodzą wyłącznie silniki Diesla. Moim obecnym autem jest Fiesta mk6 1.4 tdci 68km bez klimy, którą jeżdzę 2gi rok. Zmieniam z tego względu, że po 8 latach w rodzinie sporo przeszła, robię ok 5kkm miesięcznie, potrzeba mi trochę więcej świeżosci, KLIMATYZACJI, no i ciut więcej mocy.. Fiesta MK7 będzie rocznikowo młodsza, ma obłędny przód, no i mam jakoś zaufanie do tego modelu. Megane Coupe jest bardzo atrakcyjna. jeszcze nie miałem okazji jechać, ale z tego co mi się wydaje to będzie wygodniejsza, trochę więcej miejsca z tyłu. O awaryjności własnie szukam wątków na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testral Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ile masz wzrostu? Też szukałem Fiesty, ale jak wsiadłem do środka, to dostałem klaustrofobii. No i wszędzie plastik... Megane to klasa wyżej, pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) witamm kolegę w gre wchodzą tylko coupe? Na piekoszowskiej w kopex stoi RS - wielkościowo podobnie, ale moc i cena inne. Zawsze możesz się przymierzyć i zobaczyć jak ci w niej będzie. Dla mnie fajne samochody ale nawet jak samemu niekiedy jeżdzę to 4 drzwiowy samochód bardzo dobrze się sprawdza. Edytowane 11 Stycznia 2018 przez dreq02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubano Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Mam 169cm wzrostu . Siódemka fiesta jechałem raz 150km i w sumie było bez szału, ale słaby silnik miała. Rs chciałbym ... bardzo- no ale cena... znajomy ma tą wersja, to po kilku kursach jako pasażer, stwierdziłem ze kiedyś takie chciałbym mieć. 4ro drzwiowa megane już nie ma tego uroku ale to nadal ciekawe auto , narazie oglądam same coupe. Faktycznie jest tu taka awaryjność jak się słyszało o poprzednich generacjach ? Był ktoś może oglądać ? https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-megane-coupe-1-5-110km-stan-bdb-ID6ztpO6.html - co myślicie? Edytowane 12 Stycznia 2018 przez kubano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-2-0t-265km-rs-limitowana-monaco-gp-panorama-bi-xenon-szpera-ID6zjGmt.html#181449de64 daleko nie masz, cena mniejsza niż tego w kielcach. Najlepiej było by dorwać 2.0T konstrukcji Renault - silnik nie do zajechania a w razie czego nitro dokładasz. Ale mało co tego jest. Ale fakt, megane 3 Rs / trophy to chyba jeden z fajniejszych hot hatch'y. Albo kup zwykłe coupe i zrób chiptuning z mapami wtryskowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubano Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 50kola to grubo ponad moje 25:) Przepiękne jest... taki jest plan żeby właśnie kupić zwykle coupé i zrobić chipa. W tych 1.5 faktycznie obracało panewki ? Trochę mnie przeraża awaryjność tego samochodu... czy to tylko Urban Legend ? Ciężko znaleźć inne auto w tych pieniądzach które wizualnie byłoby porównywalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Obracało w poprzedniej generacji, ale że ta sama pojemność to "znafcy" powielają bzdury. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 1.5 z nowych silników to jedne teraz z lepszych konstrukcji, tylko olej częściej wymieniać i będzie git. Jak kolega wyżej napisał - powielanie bzdur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubano Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) To czego powinienem się obawiać przy zakupie tego auta? Słyszy się jeszcze o wtryskiwaczach.. Nie wiem juz co myśleć, bo auto na prawdę mi się podoba Edytowane 15 Stycznia 2018 przez kubano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubano Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 http://allegro.pl/renault-megane-coupe-1-5dci-134tys-navi-pdcx2-i7156176512.html#thumb/1https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-coupe-1-5-dci-ID6zn1KM.html Spodobały mi się obydwa. Naczytałem się o wymianach wtrysków o 60kkm- czyli u mnie co rok. Do temu te legendy o panewkach. Co myślicie o W/w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi