krzychu73 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 8 godzin temu, Andrzej-2010 napisał: Proszę sprawdzić ile wynosi stopień sprężania w Waszych autach. W obecnych dci schodzi się z wysokich wartości stopnia sprężania na rzecz wyższych ciśnień doładowania i sprawne świece żarowe są konieczne. Mają b.duży wpływ na rozruch oraz zapychanie fap-a Cr to wyższe ciśnienie wtrysku i zapalają dużo łatwiej niż na pompie rotacyjnej, pisałem wcześniej Dnia 14.01.2018 o 17:32, krzychu73 napisał: te silniki palą po nocy przy -5 bez podgrzewania bez problemu(miałem takiego po stłuczce z rozbitym automatem świec) autko miało wtedy ok 170tys. przebiegu i paliło przy 2 obrocie silnika i nie uważam że było jakieś jedyne w swoim rodzaju, a stare na pompie to przy 2 spalonych świecach w większości marek miały problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoProstuMariusz Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dostałem diagnozę wszystkie świece są sprawne, powodem problemów jest spalony i mocno stopiony przekaźnik świec żarowych i dodatkowo okablowaniu też się dostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Elektryk musi się porządnie zająć instalacją elektryczną, nie tylko przekaźnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dnia 14.01.2018 o 15:00, jabrze napisał: Jeśli przebieg jest rzeczywisty to za wcześnie na wtryski. Podejrzewalbym zespół grzania nowych świec żarowych. Pomierz prądy w czasie grzania na wszystkich świecach. Może to da odpowiedz. Czyli zostało to potwierdzone. Dnia 16.01.2018 o 18:05, pit-men napisał: Niestety ale to był dci http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/poznaj-najwieksze-wady-silnika-1-9-dti-dci/w22hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi